Antonescu: Ma asteptam ca Basescu sa revina in politica, e in floarea varstei (Video)

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 17:05
2979 citiri
Antonescu: Ma asteptam ca Basescu sa revina in politica, e in floarea varstei (Video)
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca se astepta la anuntul presedintelui Traian Basescu, cel care a spus ca se va intoarce in politica in anul 2014, dupa alegerile prezidentiale.

In acest sens, liderul liberal a afirmat ca seful statului va fi inca "un om tanar pentru politica", la sfarsitul anului viitor.

"Va spun sincer ca ma asteptam. Traian Basescu, la terminarea mandatului sau, va fi inca un om tanar pentru politica, varstele pentru politica sunt altele decat in sport sau in alte domenii de activitate. La 60 si un pic de ani, un politician este in floarea varstei", a spus Crin Antonescu.

Nascut pe 4 noiembrie 1951, Traian Basescu va avea 63 de ani dupa ce isi va incheia mandatul de presedinte, in 2014.

Basescu, comparat cu Quintus si cu Iliescu

Presdintele PNL l-a comparat pe seful statului cu liberalul Mircea Ionescu Quintus si cu social-democratul Ion Iliescu.

"Vedeti bine ca domnul Mircea Ionescu Quintus, care are 96 de ani, participa la toate reuniunile noastre, domnul presedinte Ion Iliescu, care are 83 de ani, participa. Mi se pare normal ca domnul Basescu sa continue sa doreasca sa faca politica.

Unde o sa faca, cum, cu ce succes, nu mai decid eu. O sa decida fie un partid, fie cetatenii. Cred ca decat sa se prefaca a fi in afara politicii, dar de fapt sa fie foarte in viata unui partid, cred ca este mai onest sa o faca mai deschis", a precizat Crin Antonescu.

Nu in ultimul rand, acesta a mentionat ca in Constitutie nu exista o prevedere care sa arate ca un presedinte sa-si faca treaba "ca presedinte, avand in minte ca nu mai ai treaba cu niciun partid politic", completand ca un fost presedinte "ar putea sa ajunga si presedintele Academiei".

Basescu: Ma intorc in politica in 2014, nu pot sa fiu pensionar

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Viena, ca ramane in continuare in viata politica si dupa ce i se termina mandatul, pentru ca nu poate fi pensionar.

"Eh, am spus ca nu ma intorc in PDL in 2014, dar am mai spus eu si ca demisionez in cinci minute. (...) Ce este sigur este ca, dupa ce predau cheile de la Cotroceni, nu cheile de la Palat, ci de la seifuri, cele cu documente, cred ca imi iau sotia si as merge vreo 2-3 saptamani undeva, sa fiu sigur ca nu suna nimeni.

Stiti ca un presedinte nu are prevazut concediu. Mi-as dori trei saptamani in care sa nu am obligatii fata de stat si vedem apoi ce va fi, dar am ajuns la concluzia ca nu pot fi pensionar", a afirmat Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu revenire politica Basescu, #Traian Basescu revenire politica 2014, #pensionare Traian Basescu , #Traian Basescu