Antonescu: Nu Basescu s-a separat de PDL, ci PDL de Basescu

Sambata, 23 Martie 2013, ora 21:18
4327 citiri
Antonescu: Nu Basescu s-a separat de PDL, ci PDL de Basescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, este de parare ca nu presedintele Traian Basescu s-a separat de PDL prin anuntul facut pe Facebook, ci PDL a facut acest lucru, cu cateva ore mai devreme, prin votul de la Conventia de la Romexpo.

"Putem discuta despre perdanti. Marele perdant, lucru pe care il si recunoaste, este domnul Traian Basescu. Eu as spune cu nu e prima infrangere a lui Traian Basescu, ci ultima. A pierdut zdrobitor alegerile locale, a fost maturat din functia de presedinte, chiar daca prin alte artificii a ramas acolo, a fost spulberat la alegerile parlamentare. Spun ca a fost spulberat pentru ca s-a implicat fatis.

Astazi este invis de propriul sau partid si cred ca iesirea greu de comentat a domniei sale dupa ce a aflat rezultatele o spune mai bine decat oricine", a afirmat Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Pe de alta parte, liderul PNL a apreciat discursul lui Traian Basescu ca o recunoastere a faptului ca seful statului s-a implicat direct in actiunile PDL.

"Problema e in felul urmator. Si pe parcursul discursului de azi, nu participarea - cu asta nu am niciun fel de problema - dar discursul de acolo, modul in care a recunoscut cat se poate de oficial ca a condus acest partid cat era presedinte, ca sa nu mai vorbesc de aceasta ultima iesire in care se recunoaste public drept actor in sanul unui partid, in vreme ce Constitutia ii interzice explicit acest lucru, este un motiv de meditatie pentru cei care ne-au criticat atat de sever pe noi, cei care in doua randuri l-am suspendat.

Presedintele a spus inca o data, intregii tari: 'Da, eu, cata vreme am fost presedinte, sunt conducatorul unui partid, ma amestec in viata unui partid' ", a mai spus co-liderul USL.

Basescu, dupa victoria lui Blaga: Adio, PDL! Ne-am despartit definitiv! (Video)

Presedintele Traian Basescu a postat un mesaj pe Facebook la scurt timp de la incheierea Conventiei PDL, unde Vasile Blaga a castigat presedintia partidului, victorie contestata de Elena Udrea. "Adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit!", a declarat Traian Basescu.

"Am vazut finalul Conventiei. Cred ca am fost cinstit. Am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Spun acum definitiv: Adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit", a declarat fostul presedinte al PD si PDL in postarea video publicata pe Facebook.

Citește și:
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter un mesaj legat de cererea Ucrainei privind aderarea în regim de urgență la Alianța Nord Atlantică. ”Împreună cu...