Antonescu: Nu eu am vrut suspendarea lui Basescu, ideea a fost a PSD - surse

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 15:22
6040 citiri
Antonescu: Nu eu am vrut suspendarea lui Basescu, ideea a fost a PSD - surse
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL Crin Antonescu ar fi declarat, joi, ca ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu nu a fost a sa, ci a colegilor din Uniunea Social Liberala, social-democratii.

"Nu eu am vrut suspendarea lui Traian Basescu. Ideea suspendarii a apartinut PSD. PNL a sustinut propunerea PSD", a afirmat liderul liberal, joi, potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, in cadrul unei reuniuni a Consiliului National Executiv si a Biroului Politic Central ale PNL.

In plus, Antonescu ar fi explicat ca a acceptat planul suspendarii lui Traian Basescu doar de dragul coalitiei aflate la putere.

In acest fel, presedintele PNL ar fi vrut sa se scuze in fata colegilor pentru esecul tentativei de demitere a presedintelui Traian Basescu, cu toate ca, anterior, toti liderii liberali au considerat ca referendumul nu a fost un esec, ci un succes.

Orban: PSD a initiat referendumul, nu mi se pare normal ca PNL sa deconteze

La randul sau, deputatul PNL Ludovic Orban a precizat, joi, ca social-democratii sunt cei care au initiat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu si, prin urmare, nu este normal ca PNL sa deconteze in mod nedrept rezultatul referendumului.

"Desi, in perceptia publica, initiatorul acestui referendum este domnul Antonescu, cei care au initiat referendumul au fost colegii nostri de la PSD. Noi nu am promis public ca vom respecta cvorumul, nu noi am dus la actuala configuratie a CCR.

In momentul in care referendumul a fost declansat, toata configuratia PNL a facut tot posibilul pentru a scapa Romania de Basescu. Nu mi se pare normal sa deconteze in mod nedrept PNL acest rezultat", a spus Orban.

Liderii PNL, despre referendum si momentul de pauza al lui Crin Antonescu

Crin Antonescu: Referendumul nu a fost un esec, vointa electoratului - calcata in picioare

Totodata, liderii liberali au sustinut in unanimitate ca referendumul nu a reprezentat un esec, Ludovic Orban, senatorii Mircea Diaconu si Puiu Hasotti, dar si presedintele PNL Crin Antonescu sustinand aceasta idee. Acesta din urma a completat ca vointa electoratului "a fost calcata in picioare".

Conducerea PNL analizeaza joi rezultatele referendumului

Delegatia Permanenta si Consiliul National Executiv ale Partidului National Liberal s-au reunit, joi, pentru a discuta pe marginea rezultatelor la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Biroul Politic Central al PNL s-a reunit de la ora 11,00, la sala de sedinte a grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputatilor, dupa care sedintele Consiliului National Executiv si Delegatiei Permanente, au avut loc de la ora 12:00, respectiv ora 13:00.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...
Comentarii