Antonescu: Nu eu am vrut suspendarea lui Basescu, ideea a fost a PSD - surse

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 15:22
5915 citiri
Antonescu: Nu eu am vrut suspendarea lui Basescu, ideea a fost a PSD - surse

Presedintele PNL Crin Antonescu ar fi declarat, joi, ca ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu nu a fost a sa, ci a colegilor din Uniunea Social Liberala, social-democratii.

"Nu eu am vrut suspendarea lui Traian Basescu. Ideea suspendarii a apartinut PSD. PNL a sustinut propunerea PSD", a afirmat liderul liberal, joi, potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, in cadrul unei reuniuni a Consiliului National Executiv si a Biroului Politic Central ale PNL.

In plus, Antonescu ar fi explicat ca a acceptat planul suspendarii lui Traian Basescu doar de dragul coalitiei aflate la putere.

In acest fel, presedintele PNL ar fi vrut sa se scuze in fata colegilor pentru esecul tentativei de demitere a presedintelui Traian Basescu, cu toate ca, anterior, toti liderii liberali au considerat ca referendumul nu a fost un esec, ci un succes.

Orban: PSD a initiat referendumul, nu mi se pare normal ca PNL sa deconteze

La randul sau, deputatul PNL Ludovic Orban a precizat, joi, ca social-democratii sunt cei care au initiat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu si, prin urmare, nu este normal ca PNL sa deconteze in mod nedrept rezultatul referendumului.

"Desi, in perceptia publica, initiatorul acestui referendum este domnul Antonescu, cei care au initiat referendumul au fost colegii nostri de la PSD. Noi nu am promis public ca vom respecta cvorumul, nu noi am dus la actuala configuratie a CCR.

In momentul in care referendumul a fost declansat, toata configuratia PNL a facut tot posibilul pentru a scapa Romania de Basescu. Nu mi se pare normal sa deconteze in mod nedrept PNL acest rezultat", a spus Orban.

Liderii PNL, despre referendum si momentul de pauza al lui Crin Antonescu

Crin Antonescu: Referendumul nu a fost un esec, vointa electoratului - calcata in picioare

Totodata, liderii liberali au sustinut in unanimitate ca referendumul nu a reprezentat un esec, Ludovic Orban, senatorii Mircea Diaconu si Puiu Hasotti, dar si presedintele PNL Crin Antonescu sustinand aceasta idee. Acesta din urma a completat ca vointa electoratului "a fost calcata in picioare".

Conducerea PNL analizeaza joi rezultatele referendumului

Delegatia Permanenta si Consiliul National Executiv ale Partidului National Liberal s-au reunit, joi, pentru a discuta pe marginea rezultatelor la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Biroul Politic Central al PNL s-a reunit de la ora 11,00, la sala de sedinte a grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputatilor, dupa care sedintele Consiliului National Executiv si Delegatiei Permanente, au avut loc de la ora 12:00, respectiv ora 13:00.

Citeste si:
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, cel care l-a susținut pe liderul AUR George Simion la alegerile europarlamentare din 2019, și-a schimbat opinia despre acesta. Chirica a declarat...
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la...
Sursa: Ziare.com
Comentarii