Antonescu nu se multumeste cu plecarea lui Boc: Nu accepta nici premier tehnocrat!

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 21:20
8588 citiri
Antonescu nu se multumeste cu plecarea lui Boc: Nu accepta nici premier tehnocrat!
Foto: Antena 3

Presedintele PNL si co-presedintele USL Crin Antonescu a declarat duminica seara, legat de posibila demisie sau demitere a lui Emil Boc, ca "nu e prima oara cand circula astfel de zvonuri tranchilizante despre posibila evacuare a lui Emil Boc si a Cabinetului".

In realitate, a spus el, "Boc nu e decat o variabila". Interesul Puterii e sa schimbe agenda, iar ninsoarea si viscolul au venit, mergand pe aceasta idee, la momentul oportun. "Basescu ar sacrifrica pe oricine ca sa-si salveze pielea din punct de vedere politic. Daca isi imagineaza ca rezolva problemele, nu va avea niciun fel de ezitare", a declarat Antonescu la Antena 3.

"Criza nu poate fi rezolvata doar prin plecarea lui Emil Boc", sustine insa Crin Antonescu, care militeaza in continuare pentru alegeri anticipate.

In ceea ce priveste consultatiile la Cotroceni, unde si cei din Opozitie sunt invitati luni, Antonescu a declarat ca nu sunt inca hotarati daca il vor onora pe presedinte cu prezenta, din moment ce aceste consultatii nu reprezinta decat o "incercare scenografica a lui Traian Basescu de a se sustrage acestei crize. Se face ca nu pricepe care e sursa nemultumirilor din strada", a subliniat Antonescu.

Pe de alta parte, insa, a mai declarat el, "exista si un motiv foarte serios pentru a merge - noi reprezentam in spatiul politic, in acest moment, acesti oameni care protesteaza. Revendicarile lor de natura politica sunt lucrurile pentru care noi ne batem de multa vreme; in aceasta perspectiva e bine ca cineva care are aceasta sansa sa mearga si sa-i spuna presedintelui".

Cat despre Emil Boc, acesta "este de o tenacitate, de o capacitate de a suporta situatii jenante pe care ne-a probat-o - nu Boc e marea problema, ci Basescu si sistemul sau de putere", sustine Antonescu.

Legat de propunerile pe care presedintele ar putea sa le faca, Crin Antonescu a tinut sa mentioneze ca USL nu va vota automat un tehnocrat premier, la propunerea lui Basescu, oricat de prestigios ar fi acesta, din simplul motiv ca USL vrea alegeri anticipate cu tot dinadinsul.

"Nu este deloc automat, dar deloc, ca un tehnocrat, oricat de prestigios, cu prestigiu autentic, ar primi votul parlamentarilor USL. Sensul in care noi am cerut acest lucru inca de anul trecut a fost intr-un alt peisaj politic si intr-un alt moment al calendarului politic. Astazi, nu are niciun rost sa vorbim despre altceva decat anticipate. Noua ne trebuie o solutie politica", a spus el.

"Cumva ideea unui guvern tehnocrat de oarecare durata si ideea anticipatelor se contrazic. Pentru ca, daca domnul Boc demisioneaza, noi in acel moment cerem foarte clar alegeri anticipate si ne comportam ca atare, la orice propunere a presedintelui noi votam impotriva, pentru ca prin caderea a doua guverne sa ajungem la anticipate, indiferent ca omul propus ar putea fi unul pe care si noi sa-l pretuim, sa-l invitam sa si guverneze", a explicat liderul PNL.

Alegeri parlamentare in mai-iunie, localele la termen

Crin Antonescu a mai declarat ca din punctul de vedere al USL, alegerile parlamentare vor avea loc anticipat, in mai-iunie, putand fi urmate de cele locale, la termen.

"In functie de hotararea Curtii Constitutionale e clar ca alegeri locale vor trebui sa fie la termen, in luna iunie. Noi dorim anticipate, nu dorim insa comasate. Respingem categoric ideea (...), dar nu ne impiedica nimeni sa avem alegeri la o saptamana sau doua saptamani, la un interval, alegeri parlamentare, in care oamenii stiu foarte clar despre ce e vorba si ce voteaza, si alegeri locale. Cu atat mai mult cu cat, pe sistemul actual, nu avem un alt doilea tur", a spus el.

"Respingem comasatele oricum, suntem oameni seriosi, nu putem spune ca nu ne plac comasatele in noiembrie, dar ne plac in iunie. Credem ca se pot face alegeri parlamentare anticipate si alegeri locale la termen", a mentionat el.

Jeffrey Franks, angajatul nostru

Crin Antonescu l-a criticat dur si pe seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, spunand ca acesta nu este decat un "functionar al acestei mega-banci, iar in aceasta banca suntem si noi actionari. El este, indirect, si angajatul nostru".

"De ani buni, in ciuda faptului ca i se semnaleaza niste lucruri, se face ca nu le vede", a declarat Antonescu.

Franks a fost criticat dur, mai ales de Opozitie, dupa ce a participat la o petrecere la Busteni, "o masa traditionala", dupa cum sustine el, insa o petrecere "fastuoasa, alaturi de functionari ai statului roman, in restaurant de lux, din statiuni pe care putini romani si le pot permite", dupa cum sustine vicepresedintele PSD Corina Cretu, care a cerut, printr-o scrisoare deschisa adresata directorului general al FMI, Christine Lagarde, sa-l retraga pe Franks din functia de negociator-sef in relatia cu Romania, acuzandu-l pe acesta de fapte incompatibile cu statutul sau.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu consulatii Cotroceni, #Antonescu demisie Emil Boc, #demitere Boc Crin Antonescu, #alegeri anticipate Crin Antonescu , #Traian Basescu