Antonescu nu sustine suspendarea lui Basescu: Demersul lui Tariceanu e jalnic, ridicol (Video)

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 18:00
4261 citiri
Antonescu nu sustine suspendarea lui Basescu: Demersul lui Tariceanu e jalnic, ridicol (Video)
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Crin Antonescu a vorbit, luni, despre suspendarea presedintelui Traian Basescu, spunand ca demersul lui Calin Popescu Tariceanu este "jalnic, ridicol si demgogic".

Fostul presedinte al PNL a precizat ca argumentele incluse in cererea lui Traiceanu nu sunt intemeiate, unul dintre acestea referindu-se la presupusa convorbire telefonica pe care Traian Basescu ar fi avut-o cu presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, in care ar fi criticat nominalizarea Corinei Cretu pentru functia de comisar european.

Suspendarea presedintelui, "praf in ochi" pentru Opozitie, marul discordiei in tabara Puterii

"Discutia despre telefonul dat la presedintele Comisiei Europene este caraghioasa, nu stim daca a dat sau nu, nu avem dovada unui continut al convorbirii si nu s-a produs inca fapta, nu stim ce portofoliu va obtine Romania. Ponta, daca voia Politici Regionale, trebuia sa il pastreze pe Ciolos, era perfect calificat. Dincolo de asta, a declansa suspendarea lui Basescu pe ipoteza unui telefon dat pentru un portofoliu e caraghioasa", a explicat Antonescu.

"Este un numar de circ destul de modest, circ electoral, prezentat de domnul Tariceanu si care se va termina jalnic. Cu alte cuvinte, eu am convingerea ca nici PSD nu va sustine acest demers, si pagubitii afacerii vor fi domnul Tariceanu si, ca de obicei, Antena 3, care se incinge foarte tare sa demonstreze cine este basist si cine nu este basist", a continuat el.

Crin Antonescu a adaugat ca ca Tariceanu va constata ca "domnul Ponta si PSD nu sustin suspendarea". "Sigur, nu o sa ii poata declara basisti, si o sa schimbe subiectul", a mai spus acesta.

Fostul presedinte al Senatului a spus ca nu il poate lua in serios pe Tariceanu, motivand ca "daca USL nu se rupea, ajungea in curte la Basescu, daca USL s-a rupt, a ajuns la Ponta".

Totusi, Crin Antonescu a fost de acord cu un alt punct al cererii de suspendare a sefului statului, si anume ca acesta nu a avut relatii civilizate cu actorii politici din Romania.

"Eu am discutat despre acest demers jalnic, ridicol, demagogic al lui Tariceanu, dar asta nu ma face sa am o parere buna despre Basescu. Vine campania electorala, Basescu nu are jena ca, din post de presedinte, sa sustina candidata aceea (Elena Udrea - n.red) ", a mentionat Antonescu.

Fostul presedinte al liberalilor a spus ca nu se va implica in campania prezidentiala a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL in cursa pentru Cotroceni si, intrebat de ce nu o face, Antonescu a raspuns: "Deocamdata nu doresc".

Tariceanu, demers oficial pentru suspendare

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni data cand Parlamentul va vota asupra cererii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Basescu, la un pas de a treia suspendare - Tariceanu face primul demers oficial

Liderul PLR Tariceanu a anuntat ca luni va face publica cererea oficiala de suspendare a presedintelui Traian Basescu, urmand ca un vot asupra acestei cereri sa fie dat de plenul reunit al camerelor Parlamentului pe data de 23 septembrie.

Daca cererea sa va fi aprobata si va beneficia de un numar suficient de voturi in Parlament, un scrutin popular privind suspendarea ar urma sa aiba loc pe data de 2 noiembrie, concomitent cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Antonescu suspendare Basescu, #Antonescu Basescu, #Antonescu Tariceanu , #Traian Basescu