Antonescu: Nu vreau sa fiu presedintele unei masinarii, pentru masinarie. Basescu a fost necinstit cu mine

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 22:42
6667 citiri
Antonescu: Nu vreau sa fiu presedintele unei masinarii, pentru masinarie. Basescu a fost necinstit cu mine
Foto: www.cursdeguvernare.ro

Crin Antonescu si-a reafirmat dorinta de a candida ca om liber la presedintie, fara a fi instrumentul unui anume partid, "al unei masinarii". El a recunoscut ca a fost nepoliticos cu presedintele Basescu, plecand de la discursul acestuia la investirea Ramonei Manescu ca ministru.

"Eu am fost si am ramas un om liber, in sensul raportului cu cercurile financiare, in sensul raportului cu serviciile secrete, cu cercurile interne si internationale. Mi se spune ca 'Poporul pesedist nu o sa voteze un liberal'. Poporul pesedist e alcatuit din romani. Daca vrea voteaza, daca nu, nu. Asta nu e o amenintare", a spus presedintele PNL, la B1 Tv.

"Ma deranjeaza mentalitatea asta, in care oamenii voteaza pentru ca 'punem un om de-al nostru la butoane'. Daca poporul PSD, sau poporul PNL asta isi doreste, pe mine sa nu ma voteze. Nu vreau sa fiu un presedinte al masinariei, pentru masinarie.

Am fost socotit cativa ani de zile omul lui Patriciu. Nu eram. Acum se tipa ca sunt omul lui Voiculescu. E o prostie uriasa. Nu sunt si nu am de gand sa fiu omul masinariei pesedisto-peneliste", a sustinut Crin Antonescu.

Intrebat care este pozitia sa fata de faptul ca presedintele Basescu l-a declarat persoana non-grata la Cotroceni, Crin Antonescu a recunoscut ca a facut o greseala plecand inaintea discursului presedintelui Traian Basescu de la ceremonia de investire a Ramonei Manescu ca ministru al Transporturilor. El a oferit insa si o explicatie.

"E un gest neobisnuit de nepoliticos, nu-mi sta in fire sa fac astfel de lucruri. Cand presedintele Basescu s-a exprimat sa vorbeasca cu mine in mod privat despre numirea domnului Silaghi la Transporturi, m-am dus la domnia sa.

Basescu il scoate pe Antonescu de pe lista de protocol de la Cotroceni: Cand te imbeti si te urci pe masa...

L-am intrebat daca e o problema cu Silaghi, ca sa nu facem tara de ras, ca punem un ministru cu dosare penale. Presedintele Basescu nu mi-a raspuns cinstit. Basescu a raspuns ca nu sunt probleme", a explicat presedintele PNL.

"Cand Silaghi a fost desemnat, el inca nu avea o problema cu DNA-ul. Si in a 43-a zi de la desemnare din cele 45, el a devenit penal. Sigur presedintele stia. De aceea, ca sa nu stau sa ascult un discurs ipocrit, am plecat. Micul pact de participare la ceremonie eu nu fac. Data viitoare sa invite institutia Senatului si trimit un vicepresedinte", a spus Crin Antonescu.

Antonescu, chemat de Basescu la discutii despre Silaghi

"In acest joc pe care l-a facut presedintele Basescu, nu stiu cine a pierdut. A pierdut PNL-ul, ca avea ministru cercetat penal? A pierdut Ponta, ca nu s-a mai privatizat CFR-ul? Cred ca a pierdut tara", s-a plans copresedintele USL.

Antonescu s-a arata interesat, in vederea alegerilor prezidentiale, si de electoratul de dreapta al presedintelui Basescu. "Electoratul lui Basescu este vinovat de mandatele acestuia dar nu poarta nici o alta vina. Orice parere aveam de CV Tudor, nu avea nici o vina electoratul sau. Da, ma intereseaza in mare grad electoratul lui Basescu", a spus acesta.

Crin Antonescu a fost intrebat si daca vede in posibila candidatura la presedintie a lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, o amenintare in alegerile prezidentiale. "Daca o sa candideze la presedintie, nu este o candidatura pe care poti sa o ignori. Nu-mi influenteaza insa nici intentiile, nici candidatura, nici campania", a declarat Antonescu.

El s-a aratat insa favorabil sprijinirii unei noi investiri a lui Mugur Isarescu la sefia BNR. "Nici nu mai putem concepe pe altcineva in aceasta functie", a spus Antonescu, nefiind clar daca este ironic sau nu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Crin Antonescu candidat masinarie, #Crin Antonescu Basescu necinstit Silaghi, #Crin Antonescu candidatura Isarescu presedintie , #Traian Basescu