Antonescu: Solutia pentru iesirea din criza - o noua majoritate si suspendarea lui Basescu (Video)

Vineri, 20 Mai 2011, ora 14:18
1905 citiri
Antonescu: Solutia pentru iesirea din criza - o noua majoritate si suspendarea lui Basescu (Video)
Foto:Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat intr-o conferinta de presa ca singura solutie pentru iesirea din criza e constituirea unei noi majoritati parlamentare si suspendarea presedintelui Traian Basescu, pe care il acuza de incalcarea Constitutiei.

"Intram acum intr-o noua faza in care, desi vorbeste de stabilitate, presedintele acestei tari e principalul factor de instabilitate si are un comportament iresponsabil (...) Solutia pentru iesirea din criza-constituirea unei noi majoritati pentru suspendarea presedintelui si inlocuirea partidului sau de la guvernare", a declarat liderul liberal.

"Am vazut ca afirma cu cuvintele sale ca a hotarat reducerea salariilor cu 25%-nicio prevedere din Constitutie nu ii da atributie de a hotari asa ceva, am vazut ca a decis taierea pensiilor-nicio atributie in Constitutie pentru asa ceva, am vazut ca discuta despre reabilitarea termica la blocuri, nicio atributie pentru domnia sa", a mai spus acesta.

"Profitand de complicitatea sau neglijenta foarte multor elemente de pe scena publica, presedintele a ajuns sa nu mai mascheze incalcarea permanenta a Constitutiei Romaniei. Incalca Constitutia, isi asuma atributii pe care nu le are si nu se achita sau se achita lamentabil de obligatiile pe care Constitutia le prescrie. Sa vina sa ne spuna cum stam cu politica externa a Romaniei, ce rol are in esecul Schengen, de ce Romania a ajuns o tara izolata, de mana a treia in Europa, ignorata de marile cancelarii europene".

Antonescu l-a mai atacat pe Basescu si pe tema faptului ca isi doreste un referendum national pentru modificarea Constituitie, dar se opune unuia local, la Bucuresti.

"Ce putem vorbi de contradictii cand vorbim de referendum - a facut apologia intoarcerii la popor - de ce un referendum national e bun si, in conditia unui referendum local nu e acceptabil? Cu ce drept acest om decide, deasupra si impotriva Constitutiei, ca poate avea loc acest referendum? Cum isi permite sa declare ca acest referendum nu trebuie sa aiba loc?", a mai spus presedintele PNL.

El a identificat drept "propaganda care nu poate fi crezuta de altcineva decat de Mircea Cartarescu" faptul ca USL ar scadea in sondaje si a spus ca aceasta constructie politica va castiga alegerile parlamentare din 2012.

"Aud ca USL ar fi in scadere e o minciuna sfruntata-le transmit militantilor USL si oamenilor care isi pun speranta in singurul loc in care pot-nu e adevarat. Uniunea Social Liberala e hotarata si isi va atinge scopurile politice(...)

Acest lucru poate fi reusit mai repede prin schimbarea majoritatii-apelul nostru-daca nu o vom face acum, suferinta va fi a compatriotilor nostri, dar va avea un capat-anul viitor. USL va castiga alegerile si va impune toate lucrurile de care vorbeste acum si va veni raspunderea politica si penala pentru cei care-si bat joc de Romania si de romani", a adaugat Antonescu.

El a mai vorbit despre faptul ca USL isi va asigura deja luni majoritatea la Senat, prin cooptarea unui senator al PD-L si ca spera ca o va avea si la Camera Deputatilor, desi nu a purtat negocieri cu UDMR in acest sens.

"Luni vom avea scriptic si oficial majoritatea in Senat. Scopul e sa avem majoritatea la nivelul ambelor camere".

Antonescu a spus ca, dupa ce vor avea majoritatea "din punctul lui de vedere", va incepe procedura de suspendare a lui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Antonescu suspendare Basescu, #Antonescu noua majoritate , #Traian Basescu