Basescu va vorbi in Parlament marti, la 15:00, Antonescu "nu e interesat sa-l asculte" (Video)

Luni, 11 Martie 2013, ora 14:03
3811 citiri
Basescu va vorbi in Parlament marti, la 15:00, Antonescu "nu e interesat sa-l asculte" (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu va participa la mesajul pe care presedintele Traian Basescu il va adresa Parlamentului, marti, la ora 15, dupa ce initial era programat la ora 13.

"Traian Basescu nu mai are niciun fel de legitimitate si, ca atare, nu sunt interesat sa-i ascult mesajul", a spus liderul liberal, luni.

Intr-o interventie ulterioara, acesta a completat: "Ceea ce presupun ca va spune si maine (marti - n.red.) a spus in ultimele zile in repetate randuri, mi se par lucruri profund incorecte (...) si nu mi separe de cuviinta sa-l intampin si sa-l ascult, ca parlamentar".

Totodata, senatorul PNL a confirmat ca discursul presedintelui va avea loc la ora 15, si nu la 13, asa cum era programat initial.

Antonescu: Mesajul lui Basescu in Parlament, inca un prilej de campanie

"Va inchipuiti ca un presedinte care dispretuieste parlamentarii, nu parlamentarilor doreste sa li se adreseze. Inca un prilej pentru o campanie care pentru Traian Basescu nu se mai incheie.

Nu cred ca Traian Basescu nu va veni. A dorit sa faca uz de acest drept pe care Constitutia i-l da, am respectat cererea, am respectat si ziua - cred ca va veni. Presedntele vine, isi prezinta mesajul si pleaca", a afirmat Crin Antonescu.

Presedintele Senatului a marturisit ca s-ar bucura ca Traian Basescu sa spuna adevarul despre aderarea la spatiul Schengen, asa cum a cerut prim-ministrul Victor Ponta, insa a adaugat ca este sceptic in aceasta privinta.

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare catre presedintii Senatului si Camerei Deputatilor prin care solicita sa se adreseze Parlamentului, marti, pe subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen si pe alte teme de politica externa.

Basescu cere sa se adreseze Parlamentului pe tema Schengen

In solicitare, presedintele isi arata disponibilitatea de a fi prezent in fata senatorilor si deputatilor, marti 12 martie, la ora 13.

Solicitarea presedintelui de a se adresa Parlamentului vine ca urmare a pozitiilor publice exprimate recent de premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlatean si ministrul de Interne, Radu Stroe, care au afirmat in repetate randuri ca, daca decizia se amana, Romania nu mai este "interesata" de acest obiectiv european, intrarea in Schengen. De asemenea, presedintele Senatului, Crin Antonscu, a sustinut aceasta idee, adaugand ca intrarea in Schengen nu a fost niciodata o prioritate pentru Romania.

Prezenta sefului statului in Parlament, prima dupa constituirea noului legislativ ca urmare a alegerilor din 9 decembrie, survine reuniunii Consiliului JAI din 7-8 martie, la care urmeaza sa se adopte o pozitie cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schnegen.

Germania, Olanda si Finlanda au anuntat ca se opun aderarii noastre in acest moment, cerand sa se astepte urmatorul raport pe justitie in cadrul MCV, in timp ce doar 10 state si-au exprimat acordui.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...
Comentarii