Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Ce au in comun Crin Antonescu si agricultorii indieni

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 13:17
5748 citiri
Editorial: Ce au in comun Crin Antonescu si agricultorii indieni

Pe Victor Ponta si Traian Basescu.

Pentru presedintele PNL, seful statului si premierul sunt o sursa permanenta de greata, ceea ce pentru India, cel mai mare producator de lamai din lume (3 milioane de tone pe an, adica un sfert din total), reprezinta un motiv suficient sa le construiasca temple.

Pe Traian Basescu l-ar face fericit. Ar fi o recunoastere a calitatilor sale in politica externa, ar aduce staturii sale de lider regional recunoastere planetara.

Pe Victor Ponta l-ar face si mai fericit. Odata cu exportul personalitatii sale in sudul Asiei, ar fi mai aproape de chinezi, o sursa de inspiratie pentru categoria domniei sale, deoarece aia copiaza orice.

Dar daca pentru liderii USL pot baga mana in foc asupra sentimentelor pe care le incearca in acest menage a trois informal, gandurile lui Traian Basescu sunt un mister pentru toti romanii interesati de voiniceala politica.

Antonescu e suparat ca trebuie sa inghita aspiratiile lui Ponta de a capata recunoastere si acceptare europeana si simte ca i se pregateste ceva.

Ponta este flamand de putere si suspecteaza in atitudinea sefului statului un plan laborios, dar se amageste ca il va putea gestiona cu ajutorul serviciilor de informatii.

Iar Traian Basescu este, in ciuda tinutei sale gurese, mai mut decat o lebada.

Caci, daca langa stramtoarea Dardanele, sub muntele Ida, pe mal ar fi aparut un cal trimis de Traian Basescu, indemnul de a ne feri de greci chiar si atunci cand fac daruri ar fi sunat diferit.

Fireste ca liderul liberal ii spune omologului socialist sa aiba grija unde paseste, pentru ca Traian Basescu este scorpion nu numai pentru ca asa-i zice zodia. Ca... animal, devine fluorescent expus luminii ultraviolete (se putea?), este nocturn si sapator, rezista si la 35 de grade, dar si la minus 25, sta si un an fara sa manance, dar cand o face, inghite o cantitate uriasa.

Iar veninul sau, dupa cum se stie, este neurotoxic.

Deocamdata totul indica o situatie win-win atat pentru Victor Ponta, cat si pentru Traian Basescu, si ambii joaca pe doua planuri.

Singurul care are o agenda unica este presedintele PNL. Dar, daca este istet, acesta isi va redimensiona planurile si va incerca sa recupereze ceea ce nu a avut niciodata: credibilitate internationala.

Caci fara asta partenerii sai de menage a trois informal vor putea linistiti sa renunte la planul B - cel al lui Ponta usor de ghicit, cel al lui Basescu sub cifru - si sa se concentreze pe ceva ce nimeni nu a facut inca poporului roman: bine.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ponta Antonescu Basescu, #Ponta Basescu coabitare, #Antonescu sanse prezidentiale , #Traian Basescu