Crin Antonescu a dat-o iarasi in bara (Opinii)

Sambata, 18 August 2012, ora 09:00
14745 citiri
Crin Antonescu a dat-o iarasi in bara (Opinii)
Foto: Arhiva

Dupa ce, atunci cand se afla in Opozitie, domnul Crin Antonescu promitea romanilor sa fie un presedinte discret si cu bun simt, discretia a devenit ostentatie, iar bunul simt ceva greu de pronuntat, fara sa aduci ofensa.

Aproape nu trece seara fara ca Antonescu, din pozitia provizorie de interimar, sa nu iasa la televizor cu sabia scoasa, impotriva inamicului sau public nr. 1 si a rivalilor politici. Se implica politic presedintele neales (cel putin, inca) revoltat candva impotriva presedintelui ales, pe motivul implicarii sale politice.

Agentii si spionii dusmanului de clasa

A produs zambete afirmatia sa ca are "in spatele lui" sapte milioane de romani, in timp ce suspendatul are noua sute de mii, plus ambasadorul SUA.

Sa fim intelesi, interimarul n-are in spate pe nimeni. El n-a fost ales, a rezultat dintr-un calcul algoritmic, in calitate de presedinte al Senatului, calitate picata ca un fel de para malaiata, dupa ce presedentia Senatului fusese schimbata, anume ca sa iasa algoritmul.

Cat priveste implicarea ambasadorului american, afirmatia nu se aseamana atat cu discretia sau cu bunul simt, pe cat cu pasiunea vechilor comunisti de la Kremlin, Bucuresti si de oriunde, de a arunca vina tuturor nereusitelor pe ambasadele, agentiile si spionii straini, omniprezenti.

In ultima vreme, insa, interimarul nostru simte ca nu dinspre ambasade vine primejdia cea mare. Vine dinspre independenta Justitiei. Intrucat aceasta nu asculta nici de Guvern, nici de presedinte, de USL, de Voiculescu sau Iliescu, se pune intrebarea fireasca: de cine asculta Justitia?

Justitia independenta sa dea explicatii!

Intrucat insusi Ion Iliescu isi pune asemenea intrebari, cand observa ca "haite de procurori" (bineinteles, minerii chemati de dansul nu erau haite!) cerceteaza legalitatea in care s-a votat referendumul, Crin Antonescu a hotarat sa ia el taurul de coarne si sa puna haitele cu botul pe labe:

"Cer procurorului general, de urgenta, sa ofere explicatii publice, sa comunice in legatura cu natura, mijloacele si scopul acestor cercetari". Cu asemenea sut zdravan, Antonescu a ochit poarta si a tras cu sete in bara.

Spun ca a tras in bara, intrucat mingea a ricosat si s-a intors in stil boomerang spre cel care a trimis-o, prin raspunsul sec al CSM: "Potrivit Constitutiei Romaniei, procurorii nu sunt subordonati nici puterii legislative, nici puterii executive".

In termeni sportivi, folositi altadata pe stadioane, asta se traduce cam asa: "Ce te bagi, ba, unde nu-ti fierbe oala?".

Si, pentru ca sa-i intre bine interimarului in cap unde fierb oalele, si unde nu dau in clocot, CSM a mai facut o precizare: "Reamintim recomandarile adresate Romaniei de catre Comisia Europeana, in recentul Raport de tara din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, din iulie 2012, in special Recomandarea nr. 1 vizand respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar".

Este modul cel mai discret si cu bun simt de a atrage atentia ca domnul presedinte interimar a fost deja atentionat, iar acum e recidivist in ce priveste trasul cu mingea-n bara.

Unde dai si unde crapa

Opiniile unui cetatean de pe strada sau ale unui jurnalist nu sunt acelasi lucru cu cele pronuntate de la Cotroceni. Acestea lovesc unde nici nu te astepti. Iata ca, hop, l-au lovit pe interogatul Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii, in prezent inculpat in probleme legate de referendum.

La iesirea de la audieri, fiind napadit de intrebarile ziaristilor, Atanasiu si-a adus aminte de stilul, optica si maniera mentorului sau liberal, in prezent independent la Cotroceni si a raspuns spiritual: "Eu cred c-o fi vorba de o plangere ca sa demonstreze ceea ce spun ambasadorul Americii, cancelarul Germaniei si Traian Basescu".

Si, ca sa ne lase pe toti ca la dentist, a adaugat ironic: "(...) ca alegatorii au fost cumparati de USL si ca de fapt Basescu este un politician foarte iubit si toata lumea il vrea".

Nu stiu daca domnul Crin Antonescu a prins manierele de la colegii sai liberali sau daca, invers, ei se iau dupa dansul. Cert este ca, in exemplul dat, se potriveste mai mult ca oriunde sintagma lansata de Marivaux inca din 1720: "tel maitre, tel valet". Noi, romanii, ii spunem "cum e turcul, si pistolul".

In orice caz, domnul Atanasiu tebuie felicitat pentru ca a invatat lectia, iar domnul Crin Antonesu merita aplauze pentru adulatorii pe care si-i aduna in jur si care prevad ca ii vor ramane fideli sau nu, in functie de rezultatul final al referendumului.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Crin Antonescu independenta Justitiei, #Antonescu atac justitie, #Antonescu atac procurori , #Traian Basescu