Crin Antonescu. Amintiri din viitor (Opinii)

Vineri, 04 Mai 2012, ora 13:35
5997 citiri
Crin Antonescu. Amintiri din viitor (Opinii)
Foto: Arhiva

Adevarul este ca si eu m-as teme, in locul domnului Crin Antonescu, de o palarie mai mare decat ceafa mea de pui. Dar imi cunosc locul, iar daca ma trage cineva de maneca si-mi spune sa ma duc la farmacie, sa iau o pastiluta, sunt tentat sa ma execut.

Ceea ce presedintele asociatiei de locatari Penthouse nr. P nu face, deoarece nu va considera niciodata ca daca indrazneste careva sa caraie nu are nimic cu el, ci e doar liber, ca de aia a murit Petre Roman la Revolutie.

Cum se antreneaza insa pentru functia de mitocan-sef, sau cel putin asa lasa impresia, e musai sa-l depaseasca pe seful plutonului de smotocitori de jurnalisti, Traian Basescu. Si intr-o zi isi va rade scafarlia, pesemne, ca sa nu-l mai intreb eu mereu pe nea Cocor, frizerul meu, daca nu-si face pomana cu el.

Pornirile sale dictatoriale, pe care le numesc, deocamdata, fara sa ma duc pe taramul medicinei, "derapaje" - nevasta-mea zice ca e de-a dreptul ulei - nu au nicio legatura cu filmul in care joaca, unde lucrurile stau asa: un organ de presa are dreptul sa injure pe cine doreste, sa considere sau nu ca domnul Basescu trebuie protejat, sa ridice osanale sau nu, pentru ca asta inseamna libertate de exprimare. Adica un amanunt garantat de Constitutie si reglementat prin legi care dau dreptul repararii prejudiciului de imagine, daca cineva nu e atat de lenes incat sa se gandeasca la asta.

De la a injura in particular un redactor sef si pana la a-i ameninta reporterii cu desfiintarea - Viktor Orban ar fi mandru de un asemenea confrate - e cale lunga. Nu cat din baldachin pana la farmacia din colt, ci din democratie pana la dictatura.

Grotescul e si mai deplin daca remarcam un alt aspect: cum poti sa promiti tu, viitorul presedinte, ca nu o sa repeti practicile nenorocitilor de portocalii, care au acaparat de la postul public pana la jurnalele de cartier, unde-l pupa in fund pe Traian Basescu, daca sugerezi ca de acum inainte nu au de facut decat sa te pupe pe tine, sub sanctiunea lacatului?

Pe Victor Ponta mai ca l-as intelege, va fi premier, si in Romania asta este o postura care confera iluzia ca esti cel mai destept si mai priceput intr-ale tarii. Dar Crin Antonescu nu are decat amintiri din viitor. Si nu se straduieste sa priceapa ca meciul sau nu este cu jurnalistii, asa cum face actualul sef al statului, ci cu criza. Presa e o intreprindere privata, e treaba ei sa-si gestioneze impresiile.

In schimb un politician responsabil, sef al unui partid care se va afla la guvernare, nu are a face decat sa se intereseze de unde da inapoi banii pentru salarii si pensii, cum reduce CAS-ul si TVA-ul, asa cum s-a angajat. Doar daca nu cumva ii tremura genunchii de frica, ha-ha-ha!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu presedinte Romania, #Traian Basescu Crin Antonescu, #Antonescu amenintare jurnalisti , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Thraxx
Thraxx
rank 5
Poza Kiatra Neamt
Kiatra Neamt
rank 4
Porumbacu, repetentul chiulangiu, asta este, in mic, descrierea lui