Crin Antonescu, copia mutanta a lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 14 Martie 2011, ora 21:57
3776 citiri
Crin Antonescu, copia mutanta a lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: realitatea.net

Pana acum Crin Antonescu doar semana cu Traian Basescu, ori incerca din rasputeri sa castige electoratul mergand pe acelasi drum, cu aceleasi tipare, ca si presedintele.

Verbul ironic, la nevoie batjocoritor, la adresa guvernantilor, retorica bazata pe nimic, critica vehementa la adresa celor care ne conduc - toate acestea l-au facut, pana la un punct, sa semene tot mai mult cu Traian Basescu, cel din perioada mandatului de parlamentar si apoi de primar la Capitalei.

Oricat s-ar fi chinuit, pana acum la Crin Antonescu s-a observat doar tendinta de a-l replica pe Basescu.

Dupa momentul aliantei PNL cu partidul lui Voiculescu insa, Crin Antonescu a sarit dincolo de tiparele lui Traian Basescu. Iar dupa verdictul dat de Justitie in cazul lui "Felix", presedintele liberal pare ca a pierdut cu totul si cu totul controlul declaratiilor si masura reactiilor. Cel care odata manuia abil cuvintele si detinea proprietatea termenilor pe care ii folosea, astazi se pare ca a abandonat si ultimele ramasite ale bunului simt, din care voia sa extraga si noua revolutie morala care sa vindece Romania.

"Scopul scuza mijloacele", se stie, este de jumatate de mileniu singura lege a religiei oricarui politician. Pentru ca Antonescu considera detronarea lui Traian Basescu singura si principala mare problema a Romaniei, intreaga sa tactica si viziune politica se concentreaza pe elaborarea de strategii intru acest obiectiv. Nu conteaza ca suntem liberali si ne aliem cu fosti colaboratori ai Securitatii, explica astazi Antonescu, conteaza doar sa reusim sa il dam jos pe Traian Basescu.

Daca presedintele ar deveni o amenintare la adresa existentei Romaniei insesi, daca el s-ar transforma intr-un pericol atat de mare incat sa fie nevoie a fi inlaturat, prin orice mijloace cat mai rapid, atunci da, compromisul lui Crin Antonescu cu Felix ar fi motivat si intemeiat. Ma tem ca inca nu suntem acolo, si cel mai probabil nici nu vom ajunge vreodata. Iar daca ar fi asa, atunci actiunea lui Antonescu nu are sustinerea majoritatii poporului, care inca vegeteaza intr-o liniste si multumire semi - mormantala.

In privinta unei explicatii in legatura cu relatia partidului cu "Felix", liberalii au declarat prin purtatorul lor de cuvant ca pe romani nu-i mai intereseaza soarta fostilor colaboratori cu Securitatea. O "explicatie" oficiala, care nu avea cum sa nu exprime si punctul de vedere al lui Crin Antonescu. Iar liderul liberalilor nu sufera ca romanii si-au pierdut speranta in reabilitarea morala, ci spune ca, daca tot nu mai pasa nimanui de trecut, nici sa nu mai deschida nimeni gura sa critice alianta de care profita alaturi de un fost colaborator.

Setea de putere a ajuns atat de mare pentru Crin Antonescu, incat ea o depaseste probabil pe cea a lui Traian Basescu din vremea cand acesta inca era in Opozitie. Pentru ca nici macar actualul presedinte, recunoscut prin usurinta cu care calca pe cadavrele apropiatilor, nu si-a pus la punct atat de violent proprii colegi de partid, asa cum a facut Crin Antonescu cu Adriana Saftoiu. Pe principiul "ba pe-a ma'tii!", Crin Antonescu se foloseste de trecut doar atunci cand convine, exact la fel cum procedeaza si Traian Basescu, care e predispus si el a uita colaborarea cu Felix si "sarutul" cu fostul mogul securist din perioada 2004 - 2005.

Crin Antonescu reprezinta o replica mutanta fata de Traian Basescu pentru ca pare a duce cinismul si tupeul de a nega realitati si evidente recunoscute de toata lumea cu o hotarare si o determinare pe care rar am vazut-o manifestandu-se pana si la presedinte. A nu te "lepada" de Felix nici macar acum, a afirma ca nu ai nicio problema cu trecutul sau, doar pentru ca asta pare a nu mai intresa pe nimeni, inseamna a recunoaste deschis ca nu te intereseaza decat castigarea puterii, iar pentru asta esti in stare sa te lepezi de orice credinta sau valoare asumata vreodata in numele unui partid.

Pericolul unui Crin Antonescu devenind un Traian Basescu este dublu. Va arde inainte sa se aleaga, iar daca se va alege, riscam ca Traian Basescu sa devina o amintire placuta.

#Crin Antoneescu presedinte PNL, #Traian Basescu presedinte Romania, #Dan Voiculescu Felix, #Securitatea , #Traian Basescu