Crin Antonescu: Daca eram in locul lui Traian Basescu demisionam

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 19:16
1697 citiri
Crin Antonescu: Daca eram in locul lui Traian Basescu demisionam

Liderul PNL Crin Antonescu sustine ca daca ar fi fost in locul lui Traian Basescu si si-ar fi asumat actuala guvernare, pactul pe Educatie si ar fi discutat in repetate randuri cu liderii sindicali, dupa care ar fi trebuit sa dea nas in nas cu bugetarii ale caror salarii au fost inghetate, si-ar fi dat demisia.

"Nu presedintele e vinovat de inghearea salariilor, dar presedintele acesta si-a asumat aceasta cauza cu prilejul pactului pentru educatie, intalnirilor cu sindicatele, si-a asumat acest guvern.

Atunci cand s-a pus problema majorarii salariale cu 50%, nu as fi fost de acord si nu mi-ar fi fost rusine sa ma intalnesc acum cu sindicatele, asa cum sper sa-i fie lui Basescu. Daca eram in locul lui Traian Basescu imi dadeam demisia. Dar nu as fi ajuns in situatia asta", a declarat Crin Antonescu, miercuri, la Antena 3.

Potrivit liderului PNL, din cauza comportomentului presedintelui Basescu, nu este de mirare ca sindicatele vor sa discute inghetarea salariilor la Cotroceni.

"Nu ced ca se poate discuta ceva cu doamna Andronescu, dar e clar ca atoritatea asupra acestui minister si asupra gruvernului este la Cotoroceni. Si acum sindicatele se duc acolo si intreaba", a explicat liberalul.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la intalnirea cu romanii din Croatia, ca este o eroare sa se ceara mariri de salarii in Romania, care "nu a stat grozav in primele trei luni ale anului", si ca Finantele au imprumutat bani de pe piata sa plateasca la timp salariile si pensiile.

Presedintele Traian Basescu, aflat, miercuri, in Croatia, le-a facut romanilor de acolo o scurta informare cu privire la situatia din tara, aratand ca Guvernul face tot ce este posibil in situatia de criza economica, dar ca este nevoie si ca romanii sa fie solidari cu aceste masuri.

"Nu sunt un pesimist, poate pentru ca sunt mai bine informat, dar in acelasi timp este clar ca in situatie de criza, dincolo de ceea ce poate face Guvernul, esentiala este solidaritatea romanilor cu realitatea.

Ca daca nu vrei sa te asezi pe realitate si crezi ca astazi se mai pot cere mariri de salarii, sigur ca este o eroare careia Guvernul nu ii poate raspunde pozitiv. Dar asa e randuiala si trebuie sa le rezolvam pe toate intr-un fel sau altul", a sustinut seful statului.

A.T.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Crin Antonescu Basescu, #Antonescu Basescu demisie , #Traian Basescu