Crin Antonescu: Majoritatea PSD-PD-L nu este solida, ci doar obeza

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 21:07
2710 citiri
Crin Antonescu: Majoritatea PSD-PD-L nu este solida, ci doar obeza

Cu toate ca acordul politic pentru guvernare dintre PSD si PD-L inseamna 70% sustinere in Parlament, aceasta majoritate nu este solida, ci obeza, a apreciat, marti, vicepresedintele PNL Crin Antonescu.

"Majoritatea parlamentara nu dovedeste pentru noi ca ar fi solida, ci doar obeza. Doar FSN, in 1990, avea doar 67%. Nu este suficient ca Guvernul sa fie puternic", a declarat Antonescu la Antena 3.

Tocmai pentru ca programul de guvernare al coalitiei guvernamentale PSD+PC-PD-L nu este unul solid, Antonescu a anuntat ca liberalii nu isi vor da girul pentru el: "PNL nu va vota programul. Asa cum este facut, nu reprezinta o garantie".

Vicepresedintele PNL a amintit ca PD-L a facut in campania electorala promisiuni de care nu se tine: Stolojan premier si Monica Macovei la Justitie, or premierul desemnat s-a retras, iar pentru Ministerul Justitiei se vrea un independent.

"PD-L a facut niste angajamente in campania electorala: Stolojan premier, Monica Macovei la Justitie. Stolojan nu mai e, la Justitie vor independent", a acuzat liberalul, adaugand ca democrat-liberalii au facut promisiuni "cu foarte mare usurinta si acum nu se tin de ele".

Guvernul Basescu

Pentru ca in opinia lui Antonescu "domnul presedinte Traian Basescu a devenit premier" atat odata cu desemnarea lui Theodor Stolojan, cat si cu desemnarea lui Emil Boc, fiecare Guvern poarta un nume, iar cel al viitorului Guvern este "Traian Basescu".

"Domnul presedinte Traian Basescu a devenit premier. Atata vreme cat fiecare Guvern poarta un nume, este un Guvern Traian Basescu", a crirticat din liberalul, cu un discurs care deja poate fi apreciat drept unul de Opozitie.

"Cand corabia o sa fie condusa pe furtuna - ne asteapta criza - ne asteptam ca Traian Basescu o sa se implice in Guvern, altfel nu stiu ce facem cu Emil Boc", a mai spus Crin Antonescu.

Vicepresedintele PNL considera ca este imoral ca "dupa atatia oameni care au votat PD-L" cu Theodor Stolojan in frunte, "Traian Basescu sa decida cine va fi prim-ministru".

Pe de alta parte, desi potrivit opiniei publice viitorul politic al lui Theodor Stolojan a fost spanzurat odata cu a doua retragere, Antonescu nu exclude o continuare a acestui serial de tip Elodia: "din nou Stolojan, din nou baie, din nou alegeri".

Dupa retragerea lui Stolojan si desemnarea lui Boc, prim- vicepresedintele PD-L a facut apel la intelegere si a promis ca va da explicatii.

Citeste si:
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
CCR i-a scăpat pe Băsescu și pe Isărescu de procesele cu CNSAS. „Petrov” și „Manole” rămân conspirați
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca fiind neconstituțională ultima modificare a legii în baza căreia funcționează Consiliul Național de Studiere a Arhivelor...
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
Prăjiturile cu nume de politicieni inventate de români. Rețeta detaliată pentru cei care vor să gătească acasă "Șuvița lui Băsescu"
În lipsa de inspirație, de dragul vreunui politician sau poate din antipatie, de-a lungul timpului câțiva români au inventat deserturi pe care le-au denumit folosind nume celebre la momentul...