Crin Antonescu: Nu exista posibilitatea unei intelegeri intre mine si Basescu

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 20:28
2309 citiri
Crin Antonescu: Nu exista posibilitatea unei intelegeri intre mine si Basescu

Pana dupa alegeri, nu exista posibilitatea unei intelegi intre PNL si Traian Basescu, a declarat, vineri, liderul liberal, Crin Antonescu.

"Nu exista posibilitatea unei intelegi intre mine si Traian Basescu, intre mine si PNL, atata vreme cat il conduc, si Traian Basescu. (...) Nu e cazul pana dupa alegeri, si nu cat timp Basescu este presedinte", a declarat Crin Antonescu, invitat vineri in studioul Antenei 3.

Liderul liberal a declarat, joi, fiind invitat pe platoul TVR, ca nu exclude o "impacare politica" cu Traian Basescu. Acesta a precizat insa vineri ca nu crede ca o astfel de optiune va fi valabila in viitorul apropiat, desi recent unele voci din PNL au cerut reactivarea aliantei D.A.

Crin Antonescu a declarat ca nu se va "impaca" cu Traian Basescu atat timp cat acesta nu este respectuos, civilizat, democratic si sincer.

Presedintele PNL a comentat si afirmatiile liderului PNTCD, potrivit carora sprijinul taranistilor va fi acordat lui Traian Basescu. Acesta a precizat insa ca, in caz ca Milut il va sustine intr-adevar pe Basescu, "va fi un lucru neplacut".

"Nu stiu care va fi decizia PNTCD, insa e clar ca orice decizie ar lua PNTCD sau Milut, am speranta ca o buna parte din procentele PNTCD imi vor reveni", sustine Antonescu.

Liderul liberal a caracterizat declaratiile politice din ultimele zile pe marginea situatiei din Educatie drept "o dezlantuire de nerusinare", amintind de ordinul ministrului Ecaterina Andronescu de a numi politic directorii de scoli si de atitudinea premierului Emil Boc si a liderului PSD Mircea Geoana privind aceasta situatie.

Prin aceste actiuni, "directorii sunt transformati in agenti electorali", sustine Antonescu.

Intrebat ce contributie va avea omul de afaceri Dinu Patriciu la campania sa electorala, Crin Antonescu a raspuns: "Sper una cat mai consistena, evident in limitele legii".

Liderul liberal a afirmat in repetate randuri ca sustinerea candidaturii sale de catre omul de afaceri este "fireasca", afirmand, joi, ca relatia este la fel de fireasca precum cea dintre Dorin Cocos si Traian Basescu.

Antonescu, despre votul de la 16 ani: Ne scarpinam unde nu ne mananca

Cu privire la propunerea europarlamentarului PDL Cristian Preda de a se introduce dreptul de vot incepand cu varsta de 16 ani, Crin Antonescu a declarat ca Romania are, in prezent, probleme cu electoratul matur, si o astfel de initiativa nu ar putea fi luata in calcul decat daca tinerii isi manifesta dorinta de a vota.

"Eu cred ca avem probleme foarte serioase cu prezenta la vot a celor care au acest drept acum, peste 18 ani, si a extinde dreptul de vot spre varste mai fragede mi s-ar parea de luat cu seriozitate in discutie atunci cand as avea intr-adevar manifesta dorinta acestor oameni foarte tineri de a-si exprima votul si atunci hai sa le dau dreptul", a declarat Antonescu, adaugand ca spera ca propunerea europarlamentarului sa fie una in care sa acesta sa creada cu adevarat.

In conditiile in care, in Romania, segmentul de populatie cu varste de la 18 la 30 de ani are cel mai scazut grad de prezenta la vot, o astfel de propunere ar insemna "sa ne scarpinam acolo unde nu ne mananca", sustine Crin Antonescu.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Crin Antonescu, #intelegere Antonescu Basescu , #Traian Basescu