Crin Antonescu: Nu-l voi pensiona eu pe Traian Basescu, ci electoratul

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 23:45
1684 citiri
Crin Antonescu: Nu-l voi pensiona eu pe Traian Basescu, ci electoratul

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat sa declare in scris, dupa modelul lui Mircea Geoana si al lui Sorin Oprescu, ca Traian Basescu nu va ocupa nicio functie importanta in cazul in care candidatul PNL ar ajunge presedintele Romaniei, acceptand insa sa-si dea cuvantul ca actualul presedinte nu isi va gasi niciodata in persoana sa un partener politic.

"Nu scriu nimic. (...) Nu duc aceasta batalie pentru a cadea la invoiala apoi cu Traian Basescu. Nu e vorba ca daca Traian Basescu n-o sa mai fie presedintele Romaniei, e un cetatean cu mai putine drepturi decat altii. Va putea continua sau nu cariera politica, asta o decide electoratul.

Daca are niste probleme cu justitia, asta o va hotara justitia. Nu-i voi face, nu-i voi desface ca presedinte dosare lui Traian Basescu sau altcuiva. Nu-l voi pensiona eu pe Traian Basescu, ci domnia sa sau electoratul", a declarat Crin Antonescu, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3.

Liderul PNL si-a dat insa cuvantul ca nu va face "nicun fel de cardasie cu Traian Basescu si cu grupul lui, nici cu alti oameni care nu sunt azi cu Basescu.

"Domnul Basescu nu va putea fi niciodata pentru mine un partener politic intr-o formula sau alta", a conchis Crin Antonescu, precizand ca relatiile sale cu actualul presedinte vor fi delimitate exclusiv de cadrul institutional.

Klaus Iohannis, premierul presedintelui Antonescu

"Daca sunt presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis este optiunea mea pentru functia de premier, conducator al unui guvern politic si pe durata nedeterminata, cu toate prerogativele constitutionale. Precizez ca atunci cand afirm acest lucru presupun, scontez pe o majoritate parlamentara care sa-l sustina sau sa-l accepte pe Klaus Iohannis", a mai declarat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a tinut astfel sa intareasca sprijinul acordat primarului Sibiului pentru obtinerea unui mandat de premier pana la alegerile prezidentiale dar si dupa alegerea unui nou presedinte.

Optiunile unui presedinte Antonescu

"Oamenii pe care mi i-as dori dar care pot face si altceva, nu am facut nicio intelegere, n-am pus caruta inaintea boilor, dar as fi fericit ca un om ca Andrei Marga pentru Educatie, Cornel Dobritoiu pentru Aparare, Renate Weber, Marian Nazat pentru probeme de justitie, de ordine publica, sa fie alaturi de mine. Intr-o forma sau alta le voi cauta sfatul si competenta lor si le voi pune in valoare", a declarat Crin Antonescu.

De asemenea, presedintele PNL a mai precizat ca l-ar vedea pe Petre Roman in postura de comisar european, Calin Popescu Tariceanu va avea in continuare un rol pe scena politica iar Dinu Patriciu ar putea face parte dintr-un Guvern, la fel ca orice alt om de afaceri important, fara a avea vreo "interdictie" in acest sens.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...