Crin Antonescu: Nu voi miza pe trucuri ieftine pentru a seduce electoratul

Joi, 06 August 2009, ora 23:51
2226 citiri
Crin Antonescu: Nu voi miza pe trucuri ieftine pentru a seduce electoratul
Foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca isi doreste ca romanii sa-l voteze pentru ceea ce reprezinta si pentru ceea ce va face pentru Romania, si nu doar pentru ca s-au saturat de Traian Basescu.

In acest sens, el a spus ca nu va apela la "trucuri ieftine" pentru a-i convinge pe cetateni sa-i acorde votul.

"Alegerile prezidentiale din acest an nu vor mai fi un concurs de strans maini sau de strans oameni, pentru ca situatia de fata nu mai permite trucuri ieftine. Romanii chiar au nevoie de o alternativa serioasa, o alternativa viabila, si acea alternativa vreau sa incerc sa fiu eu", a declarat Crin Antonescu, la Antena 3.

El a mai spus ca, desi stie ca ar prelua tara intr-un moment dificil, spera ca romanii sa-i acorde increderea ca va reusi sa o aduca pe linia de plutire.

"Eu nu vreau sa fiu votat pentru ca oamenii s-au saturat si sunt enervati de Basescu, eu vreau sa fiu votat ca o alternativa viabila la situatia critica in care se afla Romania acum. Stiu ca am mult de lucru, dar vreau sa conving ca dorinta mea este de a arata ca lucrurile pot fi facute si altfel in Romania", a mai spus liderul PNL.

"Basescu e nefericit cu Comisia Udrea"

Antonescu a spus ca, din declaratiile si atacurile pe care le face presedintele Basescu este clar ca este "nefericit cu Comisia Udrea".

"Eu sunt sigur ca presedintele este nefericit din cauza comisiei Udrea, indiferent de ce afirma sau crede pe la diferite posturi de televiziune", a mai spus liberalul.

Antonescu a mai adaugat ca PNL nu a folosit aceste comisii drept arme politice, ci, pur si simplu, fiind in opozitie, nu a avut alta alternativa de a corecta aceste abuzuri.

"Atunci cand esti in opozitie, cand esti aproape legat de maini si de picioare in ceea ce priveste decizia, nu poti decat sa arati lucrurile asa cum le vezi tu si sa denunti atunci cand sunt incorecte. Si trebuie amintit ca atunci nu noi am venit cu documente si dezvaluiri, ci presa", a clarificat Antonescu.

El a mai explicat si de ce a apelat la PSD si UDMR pentru sustinerea infiintarii acestor comisii, si nu la PD-L, ai carui membri au devenit "un cor de laudatori" ai lui Basescu.

"La PD-L exista o lunga experienta, oricum nu m-as fi gandit vreodata sa ma duc la PD-L in problema asta. Un partid democratic, asa cum este PD-L-ul cu intelectuali asa cum are, s-a transformat intr-un cor de laudatori", a mai spus liderul PNL.

Premierul nu va fi de la PNL

Antonescu a repetat ca, in cazul in care va fi ales presedintele Romaniei, nu va tine neaparat ca premierul sa vina tot din PNL.

"Am spus-o de atatea ori si sunt nevoit sa ma repet, ca, daca voi ajunge presedinte nu voi numi un premier de la PNL", a spus Crin Antonescu.

"Pe niciunul dintre jurnalistii de top nu i-as lua la Cotroceni", a mai zis liberalul, dupa ce in prealabil jurnalistul Victor Ciutacu l-a anuntat pe presedintele PNL sa nu conteze pe serviciile sale, spunand ca "se va duce dupa Crin Antonescu asa cum s-a dus dupa Sorin Oprescu".

"...ca sa terminam orice alta discutie si orice alte dezvaluiri fulminante pe bloguri, nu ma duc la Cotroceni daca castiga domnul Crin Antonescu presedintia", a spus Victor Ciutacu.

Lacrimi pentru Udrea

Emisiunea moderata de Lucian Mandruta a debutat, insa, intr-un mod...tulburator.

Jurnalistul a aparut in fata telespectatorilor cu un ochi umed, explicand ca plange pentru ca, desi a anuntat de la inceputul saptamanii ca o va avea ca invitat pe ministrul Turismului Elena Udrea, aceasta nu a raspuns invitatiei.

"Buna seara doamnelor si domnilor. V-am promis-o pe Elena Udrea acum cateva zile. Si plang de dorul ei pentru ca n-a venit. Nu stiu daca i s-a mai intamplat vreodata asa ceva unui barbat, poate sunt primul, poate ca nu...", a spus Mandruta, inainte de a anunta cu zambetul pe buze ca il are, totusi, ca invitat, pe Crin Antonescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Crin Antonescu, #Traian Basescu, #trucuri ieftine, #campanie electorala, #alegeri prezidentiale 2009 , #Traian Basescu