Crin Antonescu se vrea presedinte... (Opinii)

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 09:42
3646 citiri
Crin Antonescu se vrea presedinte... (Opinii)

Daca, asa cum s-a spus in presa, de mai multe ori, USL-ului i s-a dat guvernarea cu intentia vadita ca, pana in toamna, la parlamentare, sa se faca de ras, atunci cei care au gandit acest lucru cu cinism si au avut si curajul sa-l puna in practica, riscand enorm, i-au cunoscut foarte bine pe cei doi lideri ai uniunii, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Inca din prima zi, Guvernul Ponta merge din gafa in gafa si din scandal in scandal, iar soarta premierului e cat se poate de incerta, in ciuda batoseniei pe care o afiseaza in iesirile sale zilnice la televizor.

Pe acest fond cenusiu inspre negru, revine in forta Crin Antonescu, dupa o absenta de cateva zile, relansandu-si vechea lozinca, cea cu care cere demisia presedintelui, pretinzand, nici mai mult, nici mai putin presedintia statului care i se cuvine de drept, conform intelegerii cu partenerii din uniune.

Se vede treaba ca pentru Antonescu nu conteaza ca actualul presedinte, bun, rau, asa cum este, a fost ales prin vot direct de cateva milioane de romani.

Ca sa-si vada visul implinit, Antonescu este dispus sa ignore votul romanilor, singurii de altfel, in drept sa-i ceara presedintelui demisia si sa-l striveasca sub propria-i incaltare, cum se pare ca vrea sa faca si cu rezultatele referendumului din noiembrie 2009, prin care electoratul se declara de acord cu un parlament monocameral cu 300 de membri.

Antonescu, insa, ignora niste realitati de care, vrea, nu vrea, tot se va lovi, daca se va ajunge la suspendarea presedintelui, asa cum isi doreste el, ori prezidentialele se vor desfasura la momentul potrivit. Antonescu nu va candida singur, nu va fi singura optiune a electoratului, sper sa nu se mai intample vreodata asa ceva.

Inca nu am aflat pe ce se bazeaza Antonescu atunci cand crede ca va fi votat de marea majoritate a romanilor si ca va cuceri Cotroceniul fara nici un efort, asa cum ne lasa de inteles noua, votantilor. La fel, nici Antonescu, dar nici cei din anturajul lui nu au spus, pana acum, ce calitati il recomanda pe acesta pentru functia suprema in stat si de ce crede el ca va fi mai bun decat actualul presedinte.

Asta numai asa, ca nu cumva noi, alegatorii, care mai avem uneori si pretentii, sa credem ca se vrea doar o simpla inlocuire, adica "Ridica-te tu ca sa ma asez eu."

Antonescu ar trebui sa stie si sa accepte ideea ca intotdeauna exista cineva mai bun, mai capabil si mai responsabil decat altul si sa nu minimalizeze nici o clipa inteligenta si intuitia poporului care are alte masuri de evaluare, chiar daca se pare ca, la un moment dat, este dispus sa creada, sa inghita si sa accepte orice, fara discernamant.

Si, tot pentru ca Antonescu a amenintat ca saptamana aceasta va incepe suspendarea presedintelui, cred ca ar fi vrut sa spuna procedurile de suspendare, este necesar un apel la memorie. Stim de acum care sunt etapele unei suspendari care firesc se termina cu un referendum.

Ar fi interesant de stiut daca Antonescu si toti ai lui din USL, plus sustinatorii, au luat in calcul, macar pentru o secunda, ca referendumul s-ar putea sa aiba acelasi rezultat ca cel din 2007.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Antonescu suspendare Basescu, #Antonescu alegeri prezindentiale, #Antonescu Basescu presedinte , #Traian Basescu