Crin Antonescu: Traian Basescu e un om cu multe calitati

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 12:30
3580 citiri
Crin Antonescu: Traian Basescu e un om cu multe calitati
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, crede ca presedintele Traian Basescu are multe calitati, care insa i-au folosit doar lui, nu si romanilor.

"E un om cu multe calitati si cu multe defecte, precum cei mai multi dintre noi. La el sunt, insa, iesite din comun atat calitatile, cat si defectele si, sigur, nu intamplator este acolo unde este, pentru ca, pana la urma, nu oricine poate ajunge intr-o competitie democratica presedintele unei tari. Necazul este ca, in cazul lui Basescu, calitatile ii folosesc doar lui, iar defectele afecteaza intreaga tara, pentru ca el are exceptionale calitati ca om politic si are grave defecte in calitate de om de stat. Asta e pacatul!", a declarat liderul liberal in cadrul unui interviu acordat Gazetei de Sud.

Crin Antonescu crede ca cea mai mare calitate a sefului statului este "personalitatea puternica" pe care o are, iar cel mai mare defect este "incapacitatea de a intelege cand se termina campania electorala si cand incepe mandatul de presedinte".

"Si ca sa dau exemple: dincolo de instinct politic, de simt politic, de viclenie - ca si asta e o calitate, are un tip de viclenie specifica politicii - eu totusi am sa spun chiar o mare calitate a lui Basescu, si anume personalitatea puternica. Un politician trebuie sa aiba personalitate puternica, sa aiba curajul de a se opune intr-un anumit moment curentului, curajul de a se bate pentru ideile sale, bune sau rele. Basescu are asa ceva! Acest lucru, din punctul meu de vedere, este de apreciat. Chiar daca, de cand e presedinte, cel putin, nu am agreat nici una dintre mizele pentru care el s-a batut. Faptul ca a stiut sa se bata este o calitate.

Intre defecte, cred ca cel mai mare este incapacitatea lui Traian Basescu de a intelege cand se termina campania electorala si cand incepe mandatul de presedinte. Pentru ca, de fapt, Basescu e singurul presedinte al Romaniei de dupa '89 care a obtinut doua mandate consecutive intregi si care, iata, de sapte ani tot castiga alegeri, dar nu incepe - se pare ca nu va incepe nici pana in ultima zi de mandat - sa fie presedinte al Romaniei si nu candidat. El alearga intotdeauna dupa voturi, desi le-a obtinut deja si deja ar fi trebuit de mult sa faca ceva cu aceste voturi, cu aceasta incredere, cu aceasta putere", a mai declarat liderul PNL.

Desi in prezent este dat candidatul USL pentru prezidentiale, Crin Antonescu a spus ca nu "asta e tinta lui in viata".

"E posibil sa candidez, e posibil sa nu candidez, vom vedea atunci, dar e clar ca nu e asta tinta mea in viata. Eu am spus acel lucru in sensul ca nu tin mortis, ca nu-mi subordonez actiunile politice vreunei ambitii personale si ca, daca-i vorba de o ambitie sau de o tinta in viata mea politica, aceea este sa plec din viata politica intr-o Romanie total schimbata fata de cea in care am intrat in viata politica in 1990", a completat copresedintele USL.

Cat despre viata personala, liderul PNL a marturisit ca este un mare fan al echipei de fotbal FC Barcelona, dar ii place si sa citeasca.

"Tin cu Barcelona din 1974, pe cand nici nu puteam s-o vad la televizor, doar mi-o inchipuiam. Am trecut prin multe suferinte cu Barcelona si faptul ca in ultimii ani ea e, probabil, cea mai buna, dar oricum cea mai spectaculoasa echipa de fotbal a tuturor timpurilor e o mare bucurie pentru mine.

Deci, imi place sa ma uit la fotbal, dar la FC Barcelona in principal. Apoi, incerc sa citesc, pentru ca una din frustrarile enorme pe care mi le produce politica, felul asta de activitate foarte incarcata, este ca am carti, de istorie, de beletristica - cateva zeci pe care mi le-am luat in ultimul an, spre exemplu - si nu apuc sa le citesc, iar asta este foarte frustrant", a conchis Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Crin Antonescu Basescu calitati, #Crin Antonescu candidatura prezidentiale 2012 , #Traian Basescu