Opinii: Crin Antonescu, un Basescu in formare?

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 19:11
7333 citiri
Opinii: Crin Antonescu, un Basescu in formare?

In ultimul timp Crin Antonescu a devenit tot mai nervos si mai suparat pe presa. Insa nu doar jurnalistilor insista sa le spuna cum sa-si gandeasca strategia editoriala sau ce titluri sa dea articolelor pe care le scriu, ci mai nou s-a hotarat sa ia masuri impotriva criticilor din interiorul partidului.

Pe lista neagra a lui Antonescu ar fi, potrivit unor surse din PNL, Ludovic Orban, amenintat cu sanctionarea in Biroul Politic, si Adriana Saftoiu, care risca sa fie chiar exclusa din PNL. Ceilalti doi rebeli, Calin Popescu Tariceanu si Varujan Vosganian, pot respira usurati pentru moment - gestul lor de mefienta la adresa liderului "Che" a trecut nepedepsit. Inca.

Tendinta lui Crin Antonescu de a-si imparti colegii de partid care nu au aplaudat incuscrirea cu antenele, in general pe toti cei care i se opun si nu vad cu ochi buni alianta cu Dan Voiculescu, in dusmani de viata si de moarte, este primul simptom al imbatarii cu sentimentul puterii si autosuficientei.

Cand ajungi sa crezi ca esti atat de puternic si de iubit de multime, incat iti poti permite sa sfidezi traditia, istoria, simbolurile si prejudecatile unui popor, atunci este momentul sa te opresti pentru o secunda si sa te intrebi incotro te indrepti. Nu devii cumva identic cu cel pe care vrei sa il inlaturi? Nu devii pe zi ce trece o replica a celui despre care sustii ca este autorul moral al tuturor relelor noastre din ultimii ani?

Pentru ca Antonescu nu mai are timp sa stea o clipa si sa se intrebe ce a devenit, unde l-a manat aparentul succes din Opozitie si cat de mult s-a instrainat de promisiunea "bunului simt". A inceput sa il deranjeze pana si presa. Cel putin o parte a ei. Mai exact, doar acea parte care il critica.

Presedintele PNL nu ii mai suporta nici macar pe jurnalistii care si-au permis sa fie ironici la adresa domniei sale. Nici sa nu ne intrebam ce parere are, deocamdata in gand, despre cei care si-au permis sa sfideze destinul si binele general al romanilor si sa-i critice alaturarea liberalilor cu imaginea lui Dan Voiculescu. Probabil nici nu va mai trece mult pana cand domnul Crin Antonescu ii va numi si el pe unii jurnalisti tonomate, iar pe altii deontologi.

Pentru cine are rabdarea sa il priveasca atent, Crin Antonescu a devenit tot mai mult, in ultimul timp, un politician gol. Un automat care editeaza si descarca zeci de fraze perfecte pe minut. Fara emotiile si autenticitatea de alta data si fara determinarea cu care reusea sa capteze atentia pana acum, Crin Antonescu a devenit un deja-vu de presedinte. Un lider care, daca va rata suspendarea lui Traian Basescu in viitorul apropiat, are toate sansele sa devina istorie.

Este exemplul viu a ceea ce se intampla atunci cand puterea si suficienta iti iau mintile. Intr-un final, ele te pierd.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....