Editorial: Cu domnul Antonescu la cofetarie

Marti, 03 Iulie 2012, ora 13:14
5643 citiri
Editorial: Cu domnul Antonescu la cofetarie

Greucenii romani au folosit de atatea ori termenul "derapaj", pus in relatie cu politica, democratia sau economia, incat aceasta natiune, sedusa de propria neputinta, redusa definitiv la contemplarea dimensiunii minciunii, i-a pierdut intelesul. Nu l-ar mai recunoaste nici daca s-ar izbi cu capul de el.

Privind in urma, spre pomenile Guvernului Vacaroiu, Emil Constantinescu atragea atentia ca economia derapeaza din cauza politicienilor. A urmat Adrian Nastase, care analizand mostenirea a realizat cum politicienii au derapat spre un scandal in serial si, deoarece nu l-au biruit, negocierile de aderare la diverse funduri de licurici au avut doua viteze: greu si deloc.

Catarata in stele, Alianta "Dreptate si Adevar" a monitorizat derapajele in materie de justitie ale predecesorilor si i-a acuzat ca derapajele lor politicianiste au pulverizat esenta economiei de piata reducand-o la derapajul controlat spre pusculita proprie.

Daca pana prin 2004 au actionat instinctiv, flacaii, indiferent de la care vaca politica s-au revendicat, s-au prins: cine nu derapeaza spre a-si transforma institutiile in societati cu raspundere limitata nu are nicio sansa sa-si innoiasca mandatul.

Zis si facut. Curtea Constitutionala, Autoritatea Electorala Permanenta, procuratorile, Avocatul Poporului, Televiziunea Romana, Institutul National de Statistica, serviciile de informatii, care pana atunci trebuiau utilizate pe burta, cu fereala, integrate in sistemele Uniunii Europene, ca sa nu roseasca nici cainele Vasile, nici doamna Nina, n-au mai avut nicio sansa.

Intre timp au adaugat redute noi (ANI, de pilda) si practic nu exista institutie cu atributii de control care sa nu fi simtit suflarea de gheata a nevestei prefectului sau a soferului unui secretar de stat docil.

Ma distreaza teribil lacrimile cuplului de uselisti care il acuza pe Traian Basescu de aducerea la numitor comun a tuturor inspectorilor cu acces la informatii cu caracter personal, cand tot ce a facut presedintele, in vremurile cand injura sindicalistii de la Metrou si de la CFR, a fost sa observe si sa bage la cap, pentru cand va veni momentul.

Dar si mai tare ma amuza furia pedelistilor care, ca si cand domnul presedinte n-ar fi mancat usturoi in viata lui, se dau de ceasul mortii semnaland noi... derapaje, cum altfel? Totul se afla in pericol, de la CCR si comisiile de plagiat si pana la chioscurile de racoritoare din Gara de Nord.

Cum sa nu doreasca sa le atarne in buzunarel, langa ceasul mostenit de la Ion Iliescu? In Romania pocelii politice, este chiar legal. Chiar obligatoriu.

Asa ca domnul viitor presedinte, care actioneaza in virtutea legitimitatii actiunii de julire institutionala si declanseaza din nou procedura suspendarii lui Traian Basescu, mai bine s-ar calma, l-ar invita la cofetarie si ar rade amandoi. Pleaca unii, vin altii. Romania ramane. In buda.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...