Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Obraz la sticluta

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 08:51
2113 citiri
Editorial: Obraz la sticluta

La 20 de ani de la marea confiscare, istoria se repeta. In tara care geme de poponeti, Traian Basescu si Crin Antonescu isi disputa obrazul.

Dupa ce staff-ul sefului statului a pus pe site-ul de candidat un manifest intitulat "Vreau o Romanie a bunului-simt", oamenii liderului PNL s-au ghemuit de manie si au atras atentia ca piata electorala are un sediu al materiei inca de saptamana trecuta, cand s-a lansat sloganul "Romania bunului-simt - Antonescu-presedinte".

Va dati seama cu ce se ocupa oamenii astia? Fura pliante din cutiile postale ale pensionarilor. Asta ca asta, dar sa te tragi de obraji, sa-i faci sa semene a piersica peste sulemeneala de o jumatate de centimetru e chiar halziu.

Un fir despicat in patru ar arata cam asa: daca au constatat candidatii ce le lipseste romanilor pentru a fi un popor demn, adica o suma de autoritati cu aleasa simtire intru necazuri, rezulta ca isi asuma faptul ca bunul-simt exista doar la nivel de deziderat.

La Crin Antonescu mai merge, pentru ca n-a fost la putere decat prin Calin Popescu Tariceanu, si atunci ii facea opozitie. Candidatul PNL poate sa pretinda (nu-i obligatoriu sa fie crezut) ca s-a cocotat pe valul schimbarii.

Dar sa recunosca Traian Basescu falimentul obrazului? Ca nu se cheama altfel decat lipsa de bun-simt manipularea spaimelor legate de salarii si pensii in fata unei natiuni aflate pe marginea infarctului.

Ce-i drept, la razboi ca la razboi, si jongleriile cu sarbatori campenesti, sfintiri, botezuri, geamparale, bulz cu tuica si targuri cu "Traienica" fac parte din nomenclatorul clasic al unui candidat de larga respiratie teoretica si practica. Asa ca trecem cu vederea.

Sa se fi prins oamenii astia ca romanii, dupa ce pun handicapul in perna, viseaza campii intinse, greieri, roua si in general, o liniste profunda? Ca tot ce-si doresc este sa nu-i mai vada decat dupa o ipocriziotomie?

In fine, dincolo de ridicolul peisajului, ce ma mira pe mine este ca Traian Basescu s-a implicat in schimbul de replici dintre chelarii mesajului de campanie, a precizat ca gaselnita s-a nascut in urma unor focus-grupuri si a conchis: "Toti vom pierde daca vom avea o campanie fara bun-simt".

Pentru prima oara, presedintele il ia in calcul pe Crin Antonescu. Ori liderul liberal a crescut nepermis de tare in sondaje, ori Traian Basescu isi doreste sa acrediteze ideea ca jocul se va transa intre doua persoane, exclus Mircea Geoana. Care s-a pozitionat in cap in povestea cu potentialii premieri, lasandu-l pe seful liberalilor sa conduca ostilitatile atat in ceea ce priveste motiunea de cenzura, cat si in disputa Iohannis-Croitoru.

... Dar sa revenim la bunul-simt. Noapte buna!

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Crin Antonescu slogan, #Traian Basescu slogan, #slogan bun simt , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
avem o clasa politica cae se bate pe sloganul intoarceri la normalitate si cand colo ei nu cunosc normalitate in rest