Editorial: Singuratatea alergatorului de cursa scurta. Azi, Crin Antonescu

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 14:42
3781 citiri
Editorial: Singuratatea alergatorului de cursa scurta. Azi, Crin Antonescu

Domnul Crin Antonescu a reevaluat constructia politica initiata ca sa-si unga bataturile si cucuiele impreuna cu Victor Ponta, si, sub spectrul motanului, incepe sa se trezeasca. Mai ales ca langa cotetul gainilor sta celalalt motan, unul gras si negru care pare ca doarme, dar cand nu-l vede nimeni si nu face vizite in Turcia sau la Bruxelles, azvarle cate-un lighean in capul unui pui neinspirat.

Dupa ultima patanie, cea cu consultarile incepute pe usa din spate si finalizate prin usa de la toaleta, presedintele PNL realizeaza ca s-ar putea sa se fi inselat, si ca printre puii candidati la sufocare se numara si el, daca nu ia rapid masuri.

Din fericire pentru el, paleta de optiuni este sumara, asa ca nu trebuie sa-si bata capul, mai ales ca nu este obisnuit. Ori ramane alaturi de Victor Ponta, ori continua singur. Daca sondajele oficiale arata ca USL a pierdut pana in cinci procente, va imaginati cum suna datele reale! Deci nu e timp de pierdut.

Cum desigur ca angoase similare traverseaza si tabara rosie, s-a grabit sa fie primul care exploreaza optiunile cu glas tare. Asa ca le-a spus colegilor de la Buzau ca "omul este o fiinta singura, care se asociaza din cand in cand cu altii", prin urmare sa fie clar, el si Ponta pot umbla separat.

A devenit tot mai clar ca desi Traian Basescu nu mai poate candida, faptul ca le-a trecut prin minte sa-l subestimeze se transforma pe zi ce trece intr-o eroare de strategie care le va aduce pierderi insemnate in primul rand lor. Adica pierderea functiei.

Si daca intre PDL si PSD exista distante ideologice mai mari decat intre PDL si PNL, de ce sa nu se transforme asta intr-o oportunitate? Presedintele il va nominaliza din nou pe Emil Boc pentru functia de premier, deci in fata perspectivei ca liberalii sa mai petreaca patru ani in Opozitie orice minte semeata poate claca, daramite un caracter ca al domnului Antonescu.

Nu imi este clar, insa, daca va mai putea emite pretentii, deoarece s-ar putea ca PDL sa puna niste conditii: veniti la guvernare cu alti lideri! Caz in care, ca in judecata lui Pascal, actualul sef al PNL va pierde totul.

Poate, insa, domnul Antonescu sa faca o pirueta pe burta? Desigur, dar nu se stie cat isi poate mentine echilibrul. Ca nici pedelistii nu vor uita degraba arsenalul de poceli administrate de trei ori pe zi la adresa blanosului de la Cotroceni. Dar pentru a scoate UDMR din functiune, poate ca merita sacrificiul.

Si in varianta ca ramane alaturi de Ponta, si in cea in care se distanteaza de acesta, presedintele PNL nu are decat de pierdut. Si totul numai din cauza orgoliului nemasurat.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...