PNL accepta comisa de ancheta pe terenul lui Basescu: Sa se faca lumina

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 14:12
2122 citiri
PNL accepta comisa de ancheta pe terenul lui Basescu: Sa se faca lumina

Liberalii au decis, luni, in sedinta conducerii partidului, ca sunt de acord cu infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta ce va analiza achizia de catre fiica presedintelui Traian Basescu a unui terenul agricol in comuna Nana, judetul Calarasi.

Decizia liderilor PNL vine dupa o amanare de mai multe zile pe fondul unor neintelegeri in cadrul USL. Astfel, daca initial presedintele PSD Victor Ponta anuntase ca liberalii sustin infiintarea comisiei, Crin Antonescu a spus ca nu a fost consultat si PNL va analiza chestiunea.

Antonescu il ironizeaza iar pe Sarbu: Asa sunt eu, un suflet bun. Uite un om care va manca jar

"Suntem de acord cu infiintarea acestei comisii. Am luat aceata decizie, suntem favorabili cu infiintarea ei, am discutat si numele colegilor care vor face parte din ea. De la noi, probabil vor fi mandatati deputatii Cupsa si Dobrinescu si senatorul Dobra.

Decizia efectiva va fi luata la grupurile parlamentare. Dar ca decizie politica, suntem pentru organizarea comisiei de ancheta", a anuntat liderul PNL Crin Antonescu, precizand ca menirea acestei comisii de ancheta este "sa faca lumina" intr-un caz in care "in opinia publica exista suspiciuni privitoare la trafic de influenta, privitoare la incalcarea unor proceduri bancare, privitoare la alte lucruri care nu ar fi in ordine cu aceasta tranzactie".

Intrebat de jurnalisti daca mai sustine ca Ilie Sarbu ar trebui sa fie presedintele acestei comisii, dupa ce l-a ironizat, etichetandu-l drept "un om care va manca jar", Antonescu a mentionat ca ramane "constant".

"Domnul Ilie Sarbu, nu vrea sa se interpreteze ca o presiune a mea, ramane cea mai buna formula", a adaugat liderul liberal.

Cel mai probabil miercuri se va decide componenta acestei comisii de ancheta, anunta televiziunile de stiri.

Scandalul terenului si comisiile de ancheta

Premierul Victor Ponta a declarat in repetate randuri ca responsabilitatea anchetarii modului in care CEC Bank i-a acordat creditul Ioanei Basescu ii apartine ministrului de Finante, Daniel Chitoiu (PNL), dar acelasi Victor Ponta a sustinut public infiintarea comisiilor de ancheta in Parlament.

Basescu vrea sa mai cumpere terenuri: Pana la 500 de ha in familie, dar nu voi sta eu pe tractor

In urma cu o saptamana, la propunerea PSD, Senatul a votat constituirea unei subcomisii in cadrul comisiei de buget-finante care sa verifice activitatea din ultimul timp a CEC Bank, presedintele Radu Ghetea urmand sa fie audiat.

Marti, Victor Ponta si Valeriu Zgonea au anuntat ca se lucreaza si la constituirea unei comisii comune Senat-Camera Deputatilor, care sa ancheteze strict ceea ce se numeste "cazul Calarasi".

PNL a sustinut ca ar putea fi de acord, dar nu a fost consultat, iar Crin Antonescu a declarat ca nu a discutat cu Victor Ponta pe aceasta tema, cu toate ca premierul sustinuse public contrariul.

Cine sunt cei care au aprobat creditul luat de Ioana Basescu de la CEC

Liderii USL s-au intalnit miercuri seara, dar nu au ajuns la nicio intelegere. Surse din presa spun ca PSD a dat PNL ragaz pana joi sa decida daca sprijina formarea comisiei de ancheta pe cazul Calarasi. Ulterior, Crin Antonescu a declarat ca nu accepta ultimatumuri, decizia liberalilor fiind astfel amanata pana la inceputul acestei saptamani.

Fiica cea mare a presedintelui Basescu, Ioana, a cumparat un teren agricol de peste 300 de hectare in zona localitatii Nana din judetul Calarasi, consilierul prezidential Adrian Radulescu precizand ca a consiliat-o la cumparare.

Traian Basescu a sustinut, intr-o declaratie publica, faptul ca el va fi cel care se va ocupa cu lucratul pamantului, insa nu a putut sa obtina creditul pentru acest teren, deoarece nu i-ar fi permis salariul de presedinte, urmand sa incerce sa treaca pe numele sau terenul cumparat de fiica sa.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pnl comisie ancheta teren, #comisie Calarasi teren Basescu, #scandal teren comisie , #Traian Basescu