Antonescu, atac dur la Ponta: Are idei stupide, e posibil ca PSD sa treaca marti amnistia (Video)

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 12:14
10734 citiri
Antonescu, atac dur la Ponta: Are idei stupide, e posibil ca PSD sa treaca marti amnistia (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a atacat pe Victor Ponta in cadrul ultimei sedinte a Biroului Politic National al partidului.

"Premierul a insistat pornind de la aceeasi idee cu care a insistat si in Cazul Rosia Montana, o idee stupida si anume ca se poate foarte bine ca domnia sa spuna ca nu e de acord, ca anumiti ministri sa spuna ca nu e bine, ca eu ca lider politic din anumite ratiuni nu sunt de acord, dar ce sa vezi in Parlament trece legea.

I-am spus ca asa ceva nu sta in picioare si sa luam doar acele decizii pe care consideram ca suntem indreptatiti sa le luam. Sunt de acord ca sunt lucruri care pot avea costuri electorale, dar daca ai vointa politica sa le faci, le faci, dar nu in felul acesta in care te descalifici ca lider politic", a spus Antonescu, potrivit Pesurse.ro.

Antonescu a mai spus ca decizia de marti de a parasi sala in cazul unui vot secret nu a fost o provocare catre PSD, ci s-a asigurat ca PDL nu se va folosi de acest lucru.

Daca se facea vot secret, "la PDL se putea vota masiv in sprijinul acestei legi dupa care racnetele justitiare ale pdl-istilor si ale presedintelui ieseau si ne acuzau", a spus Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca nu a discutat cu premierul Ponta despre Codul Penal.

"Pornim de la ideea ca daca un anumit set de infractiuni sunt asociate doar cu functionarii publici, e in regula pentru ca demnitarii nu sunt functionari publici, dar sa nu ramana in afara unei forme de raspundere. Sa reglementam pentru demnitari mai ales intr-o tara in care exista atata confuzia si convingerea publica puternica ca toti politicienii sunt niste banditi", a mai spus el.

"Reactia internationala a fost comica"

Antonescu a vorbit si despre reactiile aparute in urma a ceea ce s-a intamplat in Parlament.

"Reactia interna, subliniez interna fara cea internationala, a fost devastatoare. Reactia internationala a fost comica si cand spun comica ma gandesc la domnul Swoboda pentru ca din nou socialistii le-au luat fata celor din PPE. Ma rog... e o intreaga dezbatere si mie imi face o anumita placere", a continuat el.

Liderul USL le-a mai transmis colegilor ca au o problema, si anume faptul ca partenerii lor de alianta vor sa mentina hotararile luate.

"In conditiile astea trebuie sa luam o decizie foarte clara pe acest subiect al modificarii Codului Penal sau daca le vom vota. E atacata la Curtea Constitutionala si cel mai probabil va fi picata. Daca va fi declarata neconstitutionala nu stiu ce va face PSD-ul, dar daca nu PSD le va sustine in continuare. Trebuie sa luam o decizie", a mai spus Antonescu.

Voiculescu: Pact cu diavolul. Basescu s-a inteles cu Antonescu sa "ma bage" la inchisoare

"E o nebunie, o nebunie!"

Crin Antonescu considera ca ceea ce se intampla in prezent pe scena politica este o "nebunie".

"Intre timp lucrurile au degenerat - Voiculescu spune ca vreau sa il bag in inchisoare, domnul Basescu ca sunt un hot si ne cere demisia mea si lui Ponta. Si poate Ponta va iesi maine si ne va cere demisia mie si lui Basescu. Si e o nebunie, o nebunie", a precizat liderul PNL.

El a adaugat ca in prezent atentia publica este maxima si ca Parlamentul a ajuns sa fie tratat ca o institutie fara credibilitate.

"Evident ca acum atentia publica e maxima pentru initiativa PSD, pentru ca de acolo din PSD a venit. A fost o prostie, o prostie maxima creata de PSD. Am avut o pozitie mediatica buna in care domnul Basescu trebuia sa se justifice, acum a lucrat mediatic foarte bine si Parlamentul e tratat acum ca o institutie fara credibilitate.

Nu e vorba ca am luat masuri pentru a limita implicarea politica a ANI si DNA, ci ca am luat numai si numai masuri in favoarea parlamentarilor", a mai spus Antonescu.

Desi intial a votat modificarile Codul Penal prin care parlamentarii nu mai puteau fi cercetati de ANI sau DNA, acum Antonescu si liberalii se dezic de proiect si spun ca nu vor vota legea.

Marti, Antonescu a spus ca parlamentarii nu sunt functionari publici, negand ca acestia ar avea "superimunitate", dar joi a revenit asupra declaratiilor si a cerut respingerea tuturor prevederilor interpretate in sensul unei "superimunitati" a parlamentarilor, dar si rediscutarea Codului Penal.

Mai mult, unul dintre motivele pentru care USL fierbe in aceste zile este Legea amnistierii, care a fost pusa pe ordinea de zi pentru vot final la data de 17 decembrie. Aceasta a fost scoasa de pe ordinea de zi, marti, din cauza scandalului public generat de modul netransparent prin care a fost adoptat raportul in comisia juridica si promovat ulterior in plen.

Proiectul de lege a fost initiat de deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (minoritati). Acesta este extrem de controversat, pentru ca va permite gratierea unui numar mare de infractori cu pedepse de pana la 7 ani de inchisoare. Asta inseamna ca scapa de inchisoare si fosti demnitari, printre care Adrian Nastase, Gigi Becali, Catalin Voicu, Relu Fenechiu sau Dan Voiculescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Antonescu atac Ponta, #Antonescu Ponta idei stupide, #Antonescu legea amnistiei, #USL Legea amnistiei , #USL