Antonescu ii raspunde lui Constantin: PC nu avea voie sa faca parte dintr-o alta alianta

Joi, 13 Februarie 2014, ora 19:30
4121 citiri
Antonescu ii raspunde lui Constantin: PC nu avea voie sa faca parte dintr-o alta alianta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, ii raspunde presedintelui PC, Daniel Constantin, care a publicat acordul USL din martie 2012, potrivit caruia sefia Senatului urma sa revina PC, afirmand ca in protocolul USL si ACD era si o prevedere care impiedica PC sa faca parte din alta alianta, precum USD.

"Eu n-am avut niciun document secret, nici cu Daniel Constantin, nici cu Victor Ponta. Protocoalele au fost semnate totdeauna la vedere. In protocolul USL si ACD avem o prevedere care impiedica PC sa faca parte dintr-o alta alianta electorala, politica sau de orice fel.

Prevederea la presedentia Senatului ar fi intrat in vigoare in eventualitatea in care candidatul PNL ar fi devenit presedinte.

(...) Nu am cum sa fiu intimidat de posibilitatea de a pierde presedintia Senatului. Maine pot sa se apuce de demersurile de a ma deposeda de presedintia Senatului. Altii sunt nimic chiar daca le dai si presedintia Senatului", a spus presedintele liberal, joi seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Daniel Constantin a publicat acordul USL din 2012: Sefia Senatului revine PC - Documentul integral

Acesta a precizat ca PNL nu poate accepta conditia suplimentara a lui Victor Ponta - aceea de a-l face vicepremier pe Daniel Constantin: "Acest lucru nu putem sa il aceptam, pentru ca n-am cerut nimic in plus, nimic de la nimeni".

Presedintele PC, Daniel Constantin, a facut public acordul din luna martie 2012, semnat impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, potrivit caruia presedintia Senatului urma sa revina partidului sau, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Astfel, potrivit unor documente remise Ziare.com, Partidul Conservator urma sa faca nominalizarea, in cadrul USL, pentru functia de presedinte al Senatului.

Antonescu: Poate Tariceanu vrea sa intre in USD

Crin Antonescu a comentat si declaratiile fostului presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia calea prin care PSD si PNL sa treaca peste actuala criza este candidatura pe liste comune la alegerile europarlamentare.

"Ce spune domnul Tariceanu este cumva 'Ma insor', dar urmeaza intrebarea 'Cu cine? O femei ai gasit?'. E caraghios. Ce liste comune? Cu cine? Si PSD, si noi am luat decizia sa mergem pe liste separate. E caraghios ca domnul Tariceanu - poate vrea sa intre in USD - sa declari, dupa ce oamenii acestia au constituit o alianta electorala, sa vii sa spui liste comune, inseamna sa vrei sa intri in USD. Majoritatea liberalilor nu doresc asa ceva", a explicat presedintele PNL.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...