Antonescu: Nu suntem albi ca zapada, dar suntem singura alternativa

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 20:48
1417 citiri
Antonescu: Nu suntem albi ca zapada, dar suntem singura alternativa

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Suceava, ca USL nu a pretins niciodata ca este formata din "albe sau albi ca zapada, feti-frumosi sau scufite rosii", dar asa cum este ea, "cu bune si cu rele", este singura alternativa a romanilor pentru ca statul de drept sa mai existe.

"Romanii nu au nicio alternativa in afara de aceasta Uniune a partidelor noastre, cu bune si cu rele. Nu am pretins niciodata ca suntem albe sau albi ca zapada, feti-frumosi sau scufite rosii. Acestia suntem.

Nu sunt altii si noi trebuie sa facem in asa fel incat sa dam sa dam romanilor lucrul de care au neaparata nevoie daca vor sa mai traiasca si vrem sa mai traim intr-o tara libera, intr-o tara in care un om care munceste in mediul privat, la stat sau unde vreti dumneavoastra, sa poata trai decent impreuna cu familia lui, intr-o tara in care proprietatea, libertatea, dreptul de a trai civilizat si solidaritatea minima sociala in orice societate civilizata sa existe.

Noi suntem alternativa si trebuie sa ne comportam ca atare. Pentru asta trebuie sa fim uniti. Eu stiu ca e foarte greu", a spus Antonescu, la intalnirea cu parlamentarii si primarii liberali, social-democrati si conservatori de la Suceava.

El a mai sustinut ca "Romania, atata cat a fost ea un stat de drept, risca din ce in ce mai repede sa nu mai fie" si ca "statul de drept, atat cat am putut cu chiu cu vai sa il construim in Romania ultimilor 20 de ani, sub diferite guverne, sub diferiti presedinti, se descompune", deoarece toate institutiile fundamentale, "de la serviciile speciale, de la DNA, de la Parchet, pana la ANAF si la ANI, nu mai sunt ale statului roman si ale contribuabilului roman care ii plateste, ci sunt ale partidului de guvernamant si ale presedintelui-jucator".

Crin Antonescu a deplans si disparitia sindicatelor si a societatii civile.

"Astazi in Romania nu mai exista societate civila cu adevarat, exista o mana de asa-zisi intelectuali care nu au curajul sa deschida gura nicio secunda pentru a apara vreuna din valorile de care ne povestesc de 20 de ani ca sunt dedicati si o mana de baietei sprinteni la minte si carieristi care de la Institutul Cultural Roman si pana la ambasade sunt rasplatiti ca sa faca pe societatea civila sau ca sa faca pe Alba ca Zapada", i-a ironizat Antonescu pe simpatizantii puterii.

Liderul USL l-a ironizat si pe Emil Boc, care a inaugurat stadionul de la Cluj dand mingi la poarta.

"Suntem singura tara in care Guvernul este condus de un caraghios, care bate lovituri de la 11 metri pana ii intra mingea in poarta, cum tragea Ceausescu in mistreti pana reuseau sa ii prinda haitasii, si care ne spune cu fiecare interventie publica, ne spune mereu ca economia Romaniei merge din ce in ce mai bine, ca s-a facut reforma, ca in Romania e numai lapte si miere si ca in Romania exista un singur lucru rau: Ponta si cu mine", a continuat Antonescu.

Liberalul a incheiat printr-un nou indemn la unitate in interiorul USL. "Cine crede astazi ca nu incape de celalalt, ca ar fi iesit mai bine daca nu faceam aceasta Uniune, ca anumite lucruri ne nemultumesc la partener, trebuie sa se gandeasca mereu ca daca acesti oameni vor reusi sa pastreze puterea nu va mai fi vorba nici de PSD, nici de PNL, nici de pluralism politic in vreun fel sau altul", a conchis el.

Alaturi de Antonescu, la intalnirea de la Suceava, a participat si Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Crin Antonescu, #Victor Ponta, #USL Alba ca Zapada , #USL