Antonescu spune ca se poate face comasarea indiferent daca vrea sau nu Basescu

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 22:00
5419 citiri
Antonescu spune ca se poate face comasarea indiferent daca vrea sau nu Basescu
Foto: Antena 3

Presedintele Senatului si al PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca devansarea alegerilor prezidentiale si comasarea acestora cu alegerile europarlamentare din 2014 pot fi facute indiferent de vointa presedintelui Traian Basescu, daca vor exista solutii legale.

"S-a pus aceasta problema, eu cred, e doar o simpla opinie, (...) ca daca putem sa facem alegerile impreuna cu cele europarlamentare, le vom face ca vrea sau nu vrea domnul Basescu", a spus Antonescu la Antena 3, precizand ca au fost cautate inca formule juridice si constitutionale in acest sens.

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri ca a discutat cu Basescu despre devansarea alegerilor prezidentiale, in cadrul unei intalniri derulate in seara precedenta, la care au mai participat Antonescu si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgnonea.

"Sunt de acord ca nu are rost sa negociezi ceva cu Traian Basescu si o spun inca o data ca nimeni nu a negociat. Dupa aceea, Traian Basescu, in raspunsul sau la discutia publica a lui Victor Ponta, nu la vreo intrebare a lui Victor Ponta, a pus lucrurile in termeni de negociere, dupa parerea mea nu doar neserioase, ci si nesincere", a adaugat Antonescu.

Presedintele declarase ca este dispus sa demisioneze din functie odata cu toti cei 588 de parlamentari pentru a se putea organiza simultan alegeri prezidentiale si legislative, dupa revizuirea Constitutiei.

Suspendarea nu e de actualitate

De asemenea, Crin Antonescu a mentionat ca subiectul suspendarii presedintelui nu este unul de actualitate atat timp cat "nu exista un motiv, o incalcare a Constitutiei de catre domnul Basescu".

Totusi, Antonescu a precizat ca doreste ca alegerile pentru locul de la Cotroceni sa aiba loc mai repede, din cauza prejudiciilor aduse de Basescu "coerentei institutionale".

"Mi-as dori ca aceste alegeri sa aiba loc foarte repede, nu asa cum cum nu obosesc sa sugereze batalioanele de propagandisti ei lui Basescu, ca ard eu de nerabdare sa ma duc la Cotroceni sa fiu presedinte. Lipsa de legitimare a lui Traian Basescu, toate suspiciunile justificate care se aduna in jurul sau (...) nu fac bine nu fac bine unei coerente institutionale in Romania", a spus liderul PNL.

Antonescu, principalul candidat al USL la alegerile prezidentiale, considera ca isi va mentine aceasta pozitie pana in 2014.

"Eu nu am niciun fel de ezitare, de teama, de suspiciune. (...) Eu voi fi canditatul USL si voi castiga alegerile daca voi fi suficient de puternic", a afirmat acesta.

Trepadusii care isi toarna tara

In continuare, referitor la reactia oficialilor de la Bruxelles cu privire la modificarilor aduse la Statutul parlamentarilor romani, Antonescu a mentionat ca Romania are dreptul sa fie tratata egal.

"In Romania nu s-a petrecut in niciun fel o extindere de imunitate. Cineva, din nou, dar nu stim cine, a vorbit prostii, pe din spate, la Bruxelles. (...) Ca acesti trepadusi care toarna, isi toarna tara de fapt, continua sa o faca, ei sunt iremediabili. Este inacceptabil faptul ca oficiali de la Bruxelles ii iau in serios si emit si comunicate pana cand nu verifica aceste lucruri. Romania are dreptul, majoritatea parlamentara, guvernul, au dreptul sa fie tratate (...) ca un partener egal", a mai spus Antonescu.

Citește și:
PSD și PNL cresc iar în intenția de vot, în timp ce USR și AUR se află în scădere. Ce spun românii despre șansele României de a intra în Schengen SONDAJ
PSD și PNL cresc iar în intenția de vot, în timp ce USR și AUR se află în scădere. Ce spun românii despre șansele României de a intra în Schengen SONDAJ
PSD rămâne în continuare pe prima poziție a intenției de vot cu 34%, în creștere față de luna anterioară, conform unui sondaj CURS. O creștere se observă și la PNL, în timp ce USR și...
PSD îi cere demisia lui Nicolae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul baron a fost reținut de DNA într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă
PSD îi cere demisia lui Nicolae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul baron a fost reținut de DNA într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă
PSD i-a solicitat luni, 28 noiembrie, vicepreşedintelui Curţii de Conturi Niculae Bădălău să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului, în urma reţinerii sale de către DNA....