Antonescu stie cum vor decurge consultarile cu Basescu - vezi ce vrea sa-i spuna

Luni, 20 Iunie 2011, ora 14:20
2117 citiri
Antonescu stie cum vor decurge consultarile cu Basescu - vezi ce vrea sa-i spuna
Foto:antena3

Liderul PNL Crin Antonescu si presedintele Traian Basescu, contracandidati pentru cea mai inalta functie in stat la alegerile din 2009, se vor afla marti pentru prima data la consultari dupa ce un an si jumtate liberalii au refuzat astfel de intalniri convocate de seful statului.

Intalnirea de marti dintre cei doi nu va fi lipsita de contre. Crin Antonescu a declansat deja luni o baza de discutii: "Ii vom spune si lui Traian Basescu maine: nu se desfiinteaza judetele, nu e aceptabila nicio forma cu opt judete mari, nici cu 16 judete mari. Lucrurile trebuie sa ramana din punct de vedere administrativ asa cum sunt".

"Schimbul de replici, amenintari, intre cei care guverneaza arata o lume inchisa, departe de realitate, in care se joaca pe interese electorale, fara legatura cu interesele cetatenilor. Facem apel la atitudine responsabila din partea lui Traian Basescu, care a generat tot acest scandal, la acei din UDMR care au reponsabilitatea guvernarii in mod special si decisiv", a mai spus Antonescu, dupa sedinta USL de luni.

In acelasi timp, colegul de alianta al lui Antonescu, presedintele PSD Victor Ponta, a spus ca vrea sa abordeze la consultari si alte teme in afara celei legate de reorganizare. "Daca Traian Basescu vrea sa actioneze ca un presedinte, trebuie sa inteleaga ca ce afecteaza viata romanilor tine de continuarea si aprofundarea crizei economice si sociale. Datele recente arata ca exporturile scad, masurile de austeritate continua, mai rau, situatia internationala, europeana nu ne ajuta, exista un blocaj pe investitii straine, creditare", a spus Ponta.

PNL a refuzat sa mai participe la consultarile convocate cu partidele de catre Traian Basescu la finalul lui 2009. Antonescu a avut o pozitie mult mai ferma in aprilie 2010.

"Nu vom participa decat la consultari impuse de situatiile limita prevazute in Constitutie, cum ar fi o problema majora de politica externa sau de siguranta nationala, o criza de Guvern, dizolvarea Parlamentului sau alte situatii care nu se pot rezolva decat prin actiunea directa a presedintelui Romaniei. In rest, la consultari pe care domnul Basescu din motive mediatice si partizane le inventeaza, PNL nu va mai lua parte", afirma atunci liderul PNL.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Antonescu Basescu, #consultari partide Cotroceni, #consultari Cotroceni PNL PSD , #USL