Antonescu: Un partid este un mijloc de a face politica si nu un scop

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 22:37
1565 citiri
Antonescu: Un partid este un mijloc de a face politica si nu un scop
Foto: Antena 3

Copresedintele USL Crin Antonescu sustine ca el nu vrea sa devina presedintele Romaniei pentru PSD, PNL sau pentru "aparatele lor de partid", desi are nevoie de acestea in alegeri, adaugand ca ar trebui sa se inteleaga ca un partid este "un mijloc de a face politica si nu un scop".

"Eu sunt preocupat, cand mai increzator, cand mai indoit, ca noi sa avem puterea sa respectam angajamentele noastre pana in 2016, cel putin. Noi nu am facut aceasta intelegere intre noi si intre noi si cetateni, cu cei care ne-au votat, ca sa fie X premier si Y presedinte. Nu este o intelegere facuta pentru cartea de munca a lui Ponta si a mea. Este o intelegere facuta pentru ca Romania sa o ia pe un alt curs.

Sigur, pentru asta imi trebuie majoritate parlamentara, imi trebuie un prim-ministru, un presedinte. Pentru ca mi se formuleaza foarte explicit si din ce in ce mai des si din ce in ce mai apasat, am teme de preocupare, de ingrijorare.

Tot ce pot sa va asigur este ca, in ce ma priveste pe mine si pe colegii mei din PNL, noi avem in continuare toata increderea in acest proiect", a declarat Antonescu, duminica, la Antena 3, intrebat daca este "increzator" ca va fi unicul candidat USL la Presedintie.

El a reamintit ca, de la inceputul formarii USL si pana in prezent, PNL si-a indeplinit toate obligatiile fata de partenerii sai si s-a implicat "total" in respectiva constructie.

"Nu vorbesc numai de sustinerea lui Victor Ponta ca sa devina prim-ministru si in timp ce este prim-ministru, vorbesc de toata disputa, de toata lupta pe electoratul nostru traditional pe care noi am dus-o, pe care nu le-am reprosat-o niciodata partenerilor.

Eu nu am venit niciodata sa povestesc, sa-i transmit asa domnului Geoana sau altui om politic cu vocatie de sociolog sau altor sociologi consacrati din PSD, sa ma vaicaresc: vai, dar ce greu imi este mie sa aduc alegatori liberali sa voteze inclusiv cu voi in aceasta constructie. Am facut-o pentru ca mi-am luat obligatia si am crezut ca este bine", a adaugat Antonescu.

El a spus ca nu are de gand sa "se sfadeasca" cu toate declaratiile "vitejesti" ale unor social-democrati pe aceasta tema.

Antonescu a afirmat ca mecanismele de partid ale componentelor USL sunt importante in alegeri, dar asta nu inseamna ca trebuie sa devii dependent de ele.

"Stiti de ce, intre altele, eu sunt chiar un om de dreapta? Pentru ca eu consider ca este foarte important rolul liderilor pe lumea asta. Cu masinaria asta enorma a PSD-ului s-a vazut ca se pot pierde batalii mari. S-a vazut ca daca nu au avut lideri potriviti, in momente potrivite, s-a facut praf, s-a facut un pic de fier vechi toata masinaria asta. Cu masinaria mai mica, dar hotarata a PNL, la fel. S-au pierdut alegeri.

O spun fara falsa modestie, eu si Victor Ponta am reusit un lucru extraordinar: sa facem aceste masinarii sa si castige. Sa facem aceste masinarii sa dea o perspectiva impreuna Romaniei. Dar masinariile trebuie sa inteleaga, si obligatia noastra ca lideri, daca suntem lideri, presedinti de partid, suntem prim-ministri si mai vrem sa fim si presedinti de tara, sa inteleaga toti oamenii, inclusiv membrii nostri de partid, ca un partid este un mijloc de a face politica si nu un scop", a afirmat Crin Antonescu.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Crin ANtonescu declaratii, #Antonescu partid USL, #Antonescu alegeri USL , #USL