Antonescu: Unde-i puterea legislativa? La noi nu

Duminica, 15 Septembrie 2013, ora 16:26
2627 citiri
Antonescu: Unde-i puterea legislativa? La noi nu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, copresedinte USL, a precizat ca afirmatia sa potrivit careia se simte liderul opozitiei nu are legatura nici cu Guvernul, nici cu premierul si a subliniat ca e vorba de o opozitie fata de puterea pe care simte ca USL nu o detine.

"Atunci cand eu am spus ca ma simt in opozitie, asta nu avea de-a face cu Guvernul si cu prim-ministrul. Si am si precizat, chiar atunci cand am spus-o, ca nu e vorba de o opozitie fata de Guvern, ci o opozitie fata de putere, pe care simt ca n-o detinem.

Acum, ce cred liberalii imi e clar, pentru ca cei mai multi, dar nu toti, simt la fel ca mine. Ce cred partenerii de coalitie, asta este o intrebare. Daca dansii se simt intr-adevar la putere, atunci probabil ca declaratia mea ca ma simt in opozitie sau ca sunt liderul opozitiei n-are darul sa-i faca fericiti.

Daca inteleg si dansii - si eu cred ca inteleg - ca am putea greu afirma ca suntem pe deplin la putere, atunci probabil ca sunt alaturi de mine si ingrosam randurile opozitiei la ceea ce este putere si inca nu ne apartine", a explicat Antonescu.

El a exemplificat punctand ca USL detine in Parlament 70% din voturi, dar nu poate face proiectele pe care s-a angajat fata de cetateni.

"Am 70 la suta, am votul cetatenilor intr-o majoritate coplesitoare, doresc sa fac niste proiecte pe care le-am angajat fata de cetateni. Modificarea Constitutiei, sa spunem regionalizarea. Ne apucam de chestiunea asta din prima zi a noului Parlament, o urmarim cu seriozitate, lucram, muncim la ea, facem acest proiect, exprimam vointa unei majoritati.

Deci, ar parea pana acum ca suntem la putere. Vine Curtea Constitutionala si ne spune 'Da, proiectul e in regula, e constitutional, e dreptul vostru sa-l faceti, ca de-asta sunteti in Parlament, dar nu vrem noi, sase insi din Curtea Constitutionala sa o aplicati vreun an'.

Neavand nicaieri in Constitutia Romaniei o prevedere care permita asa ceva, neavand nicaieri in legea Curtii Constitutionale o asemenea prerogativa care sa-i permita Curtii asa ceva, suntem in fata unei decizii arbitrare, pe care totusi n-o putem incalca pentru ca, nu-i asa, in momentul ala nu mai suntem stat de drept.

Unde-i puterea? Unde-i puterea legislativa? La noi nu. Asta e un exemplu simplu", a conchis preseditele PNL.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Antonescu Curtea Constitutionala, #Antonescu CCR, #legi USL constitutie , #USL