Cine ii taie lui Crin craca prezidentiala (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 01 Aprilie 2013, ora 12:08
6168 citiri
Cine ii taie lui Crin craca prezidentiala (Opinii)

Victor Ponta pare tot mai infratit cu Traian Basescu, in ciuda declaratiilor de pastrare a dezgustului fata de presedinte.

Pactul de coabitare i-a intrat parca in sange, de unde ii ghideaza nu doar actiunile, ci si viziunea dupa care coordoneaza Guvernul. In fond, oricine poate recunoaste in strategia Executivului Ponta o prelungire a fostelor guvernari Boc si MRU, cu mici diferente de nuanta si forma, dar nu de substanta.

Pastrarea intacta a limitelor impuse de acordul cu FMI, continuarea liniei austeritatii mostenita tot din trecut si sfidarea electoratului prin exhibarea unei arogante tot mai putin disimulata sunt trasaturile ce devin definitorii Guvernarii USL.

Independent de ele, problema numirii procurorilor sefi la DNA si Parchetul General nu a facut decat sa readuca in dezbatere adevarata problema a USL - sensul si unica ratiune pentru care a fost infiintata: "eliminarea lui Traian Basescu si a camarilei sale" din fruntea tarii si restabilirea democratiei, normalitatii si demnitatii nationale.

Cuvinte care s-au dovedit a fi mult prea mari in comparatie nu doar cu resursele USL, ci si cu intentiile liderilor ei.

Ca USL a fost infiintata cu singurul scop de a scapa de Traian Basescu se observa cel mai bine astazi, cand Uniunea a obtinut puterea si aproape ca a scapat si de presedinte. Aproape, dar inca nu. Insa restul care a mai ramas din Traian Basescu se pare ca nu il deranjeaza in mod serios decat pe Crin Antonescu, evident pentru ca il tine inca departe de Cotroceni.

Restul prezidential cu care premierul a semnat pactul de colaborare este prezentat electoratului nu ca "dracu", asa cum il numea acelasi Ponta cu doar cateva luni in urma, ci drept o fatalitate necesara cu care nu ai decat sa supravietuiesti. Inevitabil, latura social democrata a Uniunii a sters mesajul anti-prezidential din momentul in care si-a vazut visul cu ochii.

Traian Basescu nu mai este "cel mai mare rau pentru Romania" (idem), ci ratiunea care trebuie sa primeze intru implinirea interesului national.

Crin Antonescu, ramas in afara jocului si asteptandu-si inca meciul din finala, este singurul care pastreaza intact masajul initial al USL. Jucand inca in calificari, el este singurul care are nevoie sa pastreze vii durererile si dezamagirile provocate de Traian Basescu romanilor. Daca si el ar abandona mesajul, s-ar transforma intr-un candidat fara discurs, fara program si, cel mai important, fara electorat caruia sa i se adreseze.

Asadar, efectul cel mai pervers al atitudinii "impaciuitoare" a lui Victor Ponta fata de Traian Basescu este desfiintarea discursului camaradului sau de arme si imprastierea electoratului adunat in ultimii doi ani sub sigla "USL te scapa de Traian Basescu".

Victor Ponta, uitand de scorul urias pe care l-a obtinut la alegerile din decembrie, exclusiv aproape datorita mesajului anti-Basescu, incepe sa creada, desi nu o spune, ca nimic nu va mai putea rasturna PSD de la guvernare pentru urmatorii patru ani.

De cealalta parte, Crin Antonescu ar vrea sa rupa USL, dar stie ca astfel isi risca enorm, daca nu isi pierde sigur, sansele de a castiga prezidentialele din 2014. Legati inca unul de altul in virtutea trecutului comun, cei doi lideri traiesc adevarata dilema a prizonierului. Cat sa lase fiecare de la el, pentru ca la sfarsit sa obtina maximum de castig posibil, depinde si de disponibilitatea celuilalt de a trada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Crin Antonescu pact Basescu Ponta, #Antonescu prezidentiale USL, #Basescu coabitare pact Ponta , #USL
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Si-a taiat-o singur de asta vara, de cand a fost interimar, dar inca