Coliva lui Crin Antonescu (Opinii)

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 09:51
7204 citiri
Coliva lui Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Daca domnul Crin Antonescu nu se trezeste la realitate, incercand sa acorde Parlamentului si alegatorilor care l-au trimis in Legislativ respectul cuvenit, prin prezenta la sedintele de plen, atunci functia prezidentiala s-ar putea sa nu devina decat o utopie pentru personajul in cauza.

S-a vorbit de multe ori in presa, uneori serios, alteori mai mult in registru ironic, despre apetenta pentru somnul prelungit si repulsia fata de pragul Palatului Parlamentului manifestate de Crin Antonescu, presedinte PNL si co-fondator al USL. Nu vorbim, deci, despre vreun parlamentar gen Badea Riceard sau Micky Spaga, ci despre ditamai boss-ul unei constructii politice, care se vrea o alternativa la actuala stare guvernamentala din Romania.

Curios este ca electorii dintr-un colegiu bucurestean nu l-au dorit pe domnul Antonescu in Parlamentul tarii, ei preferandu-l pe Ionut Popescu, fost ministru de Finante. La redistribuire, insa, a ocupat un loc de deputat Crin Antonescu, care l-a surclasat pe domnul Popescu direct de pe locul doi. Sa fi stiut alegatorii din colegiul amintit de ce nu isi doresc un astfel de reprezentat in structurile de conducere legislativa a tarii? Activitatea parlamentara recenta a domnului Antonescu pare a le da dreptate acestora.

Cateva cifre date publicitatii in aceasta saptamana ne arata ca presedintele PNL are zero prezente in Parlament, sesiunea octombrie-decembire 2011, la sedintele de plen in care s-au dat voturi finale pe anumite legi. Pe de alta parte, foarte multi telespectatorii graiesc ca domnul Antonescu are mult prea multe infatisari in fata realizatorilor tv de la Antena 3 si Realitatea TV. Cum se face, deci, ca domnia sa are timp sa mearga in fata camerelor de luat vederi, dar nu-si poate rupe o farama din agenda pentru a-si onora statutul de parlamentar? In concluzie, deducem, ca exercitiile de imagine televizuala pot aduce mult mai multa notorietate decat munca in slujba cetateanului.

Tot timpul, lui Crin Antonescu i s-a pus eticheta de "primul chiulangiu" al tarii. Nu stiu, poate ca mai sunt si altii care nu stiu cum arata o sala de sedinta, dar nu atat de vizibili ca dansul. Absenteismul domnului Antonescu a fost si este inca o arma redutabila in mana actualei Puteri si, totodata, o imensa piatra de moara de gatul capitalului electoral al unii viitor candidat la presedintia Romaniei. Ne-am fi asteptat, in aceasta situatie, ca domnul Antonescu sa incerce a repara ceva, macar asa, de dragul imaginii publice, daca nu din respect pentru alegatori si institutia parlamentara. Mai ales ca exemplul dat de Crin Antonescu nu poate fi numit "accident", din moment ce fapte asemanatoare s-au intamplat si in legislatura trecuta.

Imaginea publica se construieste greu, iar un brand personal se consolideaza in timp. Timpul insa poate cimenta si un brand negativ, neretinand doar aspectele pozitive ale activitatii personale. Ce consolideaza Antonescu? Isi solidifica practic soclul construit in legislatura trecuta, intarindu-l si mai tare, ba chiar punand si cateva caramizi deaspura.

Ii sta bine lui Crin Antonescu cand striga "jos Basescu!" din strada sau din studiourile tv, dar nu ar fi mai bine sa strige acest indemn de la tribuna Parlamentului? Ca sef de partid ar trebui sa fie portavoce a formatiunii pe care o conduce, nu urlatorul din strada, care trage sirena, dar se supara cand aceasta suna si il trezeste pe el la realitate.

Am, de ceva timp, in cap un scenariu care nu pare ireal si nici imposibil de pus in scena. Daca USL ajunge la guvernare cu Victor Ponta premier, iar, in perioada ramasa pana la alegerile prezidentiale, uslistii nu reusesc decat sa continue pogromul PDL, atunci sansele candidatului la presedintie al social-liberalilor, in speta Antonescu, tind sa se evapore.

Ma intreb daca nu cumva atunci electoratul isi va aduce aminte de cele doua legislaturi in care Crin Antonescu a chiulit intensiv din Parlament si in loc de binemeritatul tort festiv acesta nu va avea parte decat de o coliva prost fiarta.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Crin Antonescu prezenta Parlament, #Crin Antonescu USL, #Crin Antonescu PNL, #candidat Crin Antonescu, #Crin Antonescu presedinte , #USL