Crin Antonescu, despre justitie: A impus USL vreun procuror?

Marti, 12 Martie 2013, ora 11:54
2749 citiri
Crin Antonescu, despre justitie: A impus USL vreun procuror?
Foto: Ziare.com

Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca Romania nu are probleme cu justitia, discutiile pe acest subiect fiind generate de Traian Basescu si Monica Macovei. "Unde este problema? A impus USL vreun procuror?", intreaba liderul PNL.

Crin Antonescu afirma ca si el este nerabdator sa fie aleasa noua conducere a Ministerului Public si a DNA, insa nerabdarea sa se "consuma in mod intim".

"Si eu sunt nerabdator, pentru ca, intr-adevar e o situatie care nu foloseste nimanui. Dar nerabdarea mea se consuma in mod intim, nu ma pot duce in fiecare zi, si de fapt nu am facut-o niciodata, peste ministrul Justitiei, beneficiind de faptul ca o cunosc pe doamna Pivniceru, sa intreb, hai, procurorii unde sunt? Doamna Pivniceru este o persoana suficient de responsabila ca sa faca o treaba temeinica in timpul cel mai scurt posibil.

De ce gonflam noi acest subiect, de pilda al CSM, pentru ca Traian Basescu nu mai are altul si pentru ca e subiectul preferat al Monicai Macovei. In Polonia e CSM, in Finlanda, in Ungaria, cum stau aceste tari? Romania are o problema cu numirea procurorilor si cu CSM pentru ca factori politici din Romania, in scopuri exclusiv politicianiste, si ii numesc aici pe Traian Basescu si familia, Monica Macovei si altii, au facut din asta o vulnerabilitate a Romaniei.

Alina Ghica: Factorul politic a rupt echilibrele in justitie - Interviu Ziare.com

Dl Morar functioneaza, institutiile Parchetului functioneaza, instantele functioneaza, vedem fotbalisti, impresari, moguli. Mai mult sau mai putin performant institutiile ei functioneaza. Nu e o problema care sa genereze blocarea accesului Romaniei in spatiul Schengen", spune presedintele PNL intr-un interviu acordat Adevarul.

C.Guseth (Freedom House): Miza scandalului din CSM - controlul politic asupra justitiei

Crin Antonescu s-a folosit de acest prilej pentru a se mira din nou de unde a aparut "spaima" ca justitia nu este independenta in Romania.

"Eu nu inteleg dincolo de propaganda, dezbaterea si spaima ca in Romania nu exista independenta justitiei. Ce probleme sunt in justitia din Romania? Procurorii au fost din 2005 si pana azi pusi de domnul Basescu, Inalta Curte este privita de catre amatorii de procese si de condamnari cu multa speranta, nu trece ziua ca ANI sa nu prinda un incompatibil. Unde este problema? A impus USL vreun procuror?", se mai intreaba Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Crin Antonescu independenta justitie, #Crin Antonescu Mona Pivniceru, #Crin Antonescu Basescu justitie , #USL