Criticat de Ponta, Antonescu revine: Acordul cu FMI nu e un handicap. Cine are minte a inteles (Video)

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 14:35
889 citiri
Criticat de Ponta, Antonescu revine: Acordul cu FMI nu e un handicap. Cine are minte a inteles (Video)

Crin Antonescu a revenit luni asupra declaratiilor sale conform carora acordul cu FMI ar fi un "handicap". Presedintele Senatului a subliniat ca vorbele sale au fost interpretate gresit, ca intelege acordul cu FMI, dar ca Fondul Monetar International este ca un doctor la care "te duci daca esti bolnav, dar nu stai toata viata acolo".

Mai mult, Crin Antonescu a precizat ca spusele sale legate de acordul cu FMI ar fi trebuit intelese de cei care au avut minte sa inteleaga.

"Declaratiile mele nu vin in contradictie cu pozitiile pe care le-am luat si sustinut in Parlament. Aceste interpretari mistificate ale unora l-au dus in eroare si pe premier. Eu sustin teza ca nu e un semn de mare forta economica sa fii nevoit sa ai un acord cu FMI-ul si, asa cum se intampla cu alte state, e de dorit sa iesi, sa poti sa o faci cand economia s-a pus in miscare. (...)

FMI e ca un fel de doctor. Esti bolnav, te duci, dar asta nu inseamna ca esti bolnav toata viata. Nu acest guvern a dus economia romaneasca la mana FMI. Am facut afirmatiile respective si cine a avut minte de inteles a facut-o. Bineinteles ca domnul Chitoiu mi-a dat toate informatiile necesare. Cunosc toate aceste date si pana la ora 5 PNL isi va spune punctul de vedere in acest sens", a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta s-a aratat deranjat de declaratiile facute de Crin Antonescu duminica in care acesta critica acordul cu FMI despre care spunea ca "nu este un lucru bun", catalogand aceasta situatie drept una "nefericita si temporara" si un "handicap".

Ponta, deranjat ca Antonescu a criticat acordul cu FMI

"Nu mai vreau sa impartim Guvernul intre cei buni, care nu vor cu FMI si vor sa dea bani la toata lumea si cei rai, care nu vor sa dea bani. E asa usor sa vorbesti la televizor, dupa care sa zici sa dam bani", a declarat premierul, facand referire la spusele lui Crin Antonescu.

Reducerea CAS-ului cu 3%

Presedintele Senatului a anuntat si ca se doreste, ca in urma discutiilor cu FMI, sa se obtina o reducere a CAS-ului cu 3%.

"Mandatul a fost dat in legatura cu cota unica si in legatura cu scaderea cu trei puncte procentuale a CAS-ului. E un mandat pe care domnul Chitoiu l-a pastrat, l-a sustinut si il sustine in continuare. Toate detaliile vi le vor da si domnul Chitoiu si primul-ministru dupa ce se incheie aceste negocieri cu FMI.

Ministrul Finantelor a ramas in baza stricta a mandatului pe care PNL i l-a dat, mandat care are sustinerea primului ministru. (...) Noi nu dorim sa scadem CAS-ul crescand alte taxe. Noi insistam pe scaderea CAS-ului pentru ca, impreuna cu mentinerea cotei de 16%, sa incercam sa dam un implus economiei romanesti", a spus Crin Antonescu.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....