Crin Antonescu: Geoana urmareste sa dinamiteze relatia USL cu administratia americana

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 11:58
2982 citiri
Crin Antonescu: Geoana urmareste sa dinamiteze relatia USL cu administratia americana

Liderul PNL, Crin Antonescu, il acuza pe Mircea Geoana ca incearca sa se victimizeze si sa "dinamiteze" relatia USL cu administratia americana. "Atunci cand voi considera ca este necesar sa merg in America, o voi face", sustine Crin Antonescu.

Crin Antonescu recunoaste ca scandalul excluderii lui Geoana din PSD va afecta USL, dar spune ca nu se va putea aprecia cat de mult decat dupa incheierea lui si realizarea de noi sondaje.

"Sigur ca vom fi afectati(...)Insa noi am afirmat de la bun inceput ca vom respecta si sustine hotararile luate de organismele PSD, pe cale institutionala, in acest caz. Este de fapt o chestiune de principiu si un tip de conduita pe care o avem in raport cu un partener de alianta. Este decizia interna a PSD. Daca cei de la PSD au motive de neincredere in Mircea Geoana, si probabil stiu de ce, atunci noi respectam aceasta decizie", a declarat Antonescu pentru Puterea.

C. Antonescu: Nu am nevoie de Geoana sau Hrebenciuc pentru o vizita in SUA

Intrebat daca printre aceste motive de neincredere ar fi si recenta vizita a lui Mircea Geoana la Casa Alba, liderul PNL a raspuns ca "s-a facut mult prea mult caz pe marginea acestei chestiuni".

"Si lui Mircea Geoana i-a placut sa se victimizeze si sa spuna public ca noi, si mai ales eu, am fi fost suparati pe vizita sa in America. Nu este adevarat. E o exagerare voita care urmareste cumva sa 'dinamiteze' relatiile noastre cu administratia americana. Si de aici poate ni se adauga anumite semne de intrebare in privinta onestitatii lui Mircea Geoana: de ce insista asupra acestei chestiuni?

In rest, atunci cand voi considera ca este necesar sa merg in America, o voi face. Nu am nevoie in organizarea vizitei nici de Mircea Geoana, nici de Viorel Hrebenciuc. Avem in stafful partidului nostru oameni suficient de bine conectati pentru a organiza o asemenea vizita", a declarat Crin Antonescu.

"Nu vor putea impiedica Uniunea Social Liberala sa castige alegerile"

Acesta mai spune ca nu este deloc deranjat de pretentia lui Mircea Geoana de a candida la alegerile prezidentiale din 2014, mai ales ca protocolul USL prevede ca Palatul Cotroceni ii va reveni PNL, nu lui personal.

"Este o incercare de a-mi plasa mie sau in raspunderea mea tensiunile pe care Mircea Geoana le genereaza in interiorul PSD. Nu am obsesia candidaturii la alegerile prezidentiale, in ciuda a ceea ce cred multi comentatori sau chibiti ai vietii politice. Avem un protocol, un protocol care nu se refera la persoane, ci la partide si eu voi fi garantul respectarii acestuia", a precizat Crin Antonescu.

Co-presedintele USL si-a exprimat convingerea ca uniunea va guverna incepand din 2012.

"Sunt convins ca vom asista la o batalie extrem de dura, in care Puterea, fie ca vorbim de PDL, fie de UNPR, nu se va sfii sa recurga la orice fel de mijloace - de la mita electorala la frauda, de la alocari discretionare de fonduri catre primarii proprii si clientela politica pana la santaj.

Nimic din toate acestea nu vor putea impiedica Uniunea Social Liberala sa castige alegerile. Am convingerea ca cei care au adus tara in dezastrul in care se afla azi, in frunte cu Traian Basescu si Emil Boc, vor fi dur sanctionati de electorat la viitoarele alegeri. Nu am nici cea mai mica indoiala ca USL va guverna din 2012", a conchis Crin Antonescu.

Citeste si:
Ce-a căutat acolo? Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Ce-a căutat acolo? Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Relația de iubire dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și tânăra Irina Tănase (28 de ani) traversează o criză după ce fostul lider PSD a plecat de la domiciliul cuplului, simțindu-se trădat...
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Coaliţia de guvernare, care are marţi, 7 decembrie, la ora 15.00, o nouă şedinţă, va discuta din nou despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari. Potrivit unor surse politice,...