Crin Antonescu: Nu ne mai intoarcem, nu votam Guvernul Ponta 3 (Video)

Marti, 04 Martie 2014, ora 16:12
3661 citiri
Crin Antonescu: Nu ne mai intoarcem, nu votam Guvernul Ponta 3 (Video)
Foto: arq.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat inaintea votului de investire a Guvernului Ponta 3 ca liberalii nu vor vota acest Executiv, si ca nici nu se vor intoarce in USL.

"Multumindu-va pentru colaborarea din acesti ani, va spun sa incetati cu lucruri care nu sunt demne de oameni politici, de partide mari! Incetati sa spuneti ca asteptati sa ne intoarcem, ca usile guvernului sunt deschise! Aflati ca exista si onoare, si decizii politice care se respecta!", a anuntat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a acuzat actuala majoritate parlamentara pe care a reusit sa o adune premierul Victor Ponta ca este constituita impotriva votului dat de cetatenii care au ales in 2012 proiectul USL.

"Este un guvern PSD. Restul sunt litere, sunt fantome, sunt depozite de traseisti", a spus Crin Antonescu despre UNPR si Partidul Conservator.

Presedintele Senatului a dat si mai multe motive pentru care PNL nu va vota Guvernul Ponta 3, enumerand tendintele PSD de a deveni un partid stat, incapacitatea vechiului guvern de a respecta promisiunile facute electoratului si incercarile de a realiza actiuni care prejudiciaza interesele tarii.

"N-am incredere ca nu ne trezim cu resurse naturale scapate pe sub mana, ca in cazul Rosia Montana", a spus Antonescu, precizand ca motivele pentru ca PSD si-a dorit ruptura USL a fost faptul ca nu il dorea pe primarul Sibiului in functia de vicepremier.

"USL s-a rupt pentru ca domnul Victor Ponta si partidul sau nu au acceptat sa vina in Parlament cu domnul Klaus Iohannis ca vicepremier. La inceputul anului, PSD a anuntat un program straniu impotriva regimului Traian Basescu. Acum PSD refuza sa-l accepte pe Klaus Iohannis si prefera sa o faca cu vicepremieri si ministri din cabinetul Boc. E guvernul Ponta 3 sau guvernul Boc 7?", s-a intrebat retoric presedintele PNL.

Crin Antonescu a remarcat si identitatea de programe ale guvernului USL, din care a facut parte PNL, cu al Guvernului Ponta 3 din care liberalii lipsesc.

"Il ascultam adinaori pe premier, acelasi din 2012, invocand un program, acelasi din 2012. ", a spus Crin Antonescu vorbind de tentatia cetatenilor de a crede aceste angajamente din programul guvernului. "In orice caz, PNL, in numele caruia vorbesc si eu, nu mai putem sa le credem. Le-am mai votat odata, le-am mai crezut. Nu mai putem sa credem un program pe care si UDMR il gaseste astazi impecabil", a spus presedintele Senatului.

Crin Antonescu s-a delimitat si de afirmatia presedintelui Traian Basescu potrivit careia guvernul Ponta trebuie sa treaca si programul de guvernare prin votul in Parlament, nu numai componenta cabinetului.

"Desi nu se incalca niciun aspect al Constitutiei, va fi un guvern profund ilegitim electoral si politic. PNL va vota impotriva sa", a spus Crin Antonescu.

Citește și:
Legea bugetului pentru 2023 urmează să fie aprobată joi de către guvern. Când ajunge în parlament
Legea bugetului pentru 2023 urmează să fie aprobată joi de către guvern. Când ajunge în parlament
Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat luni seară, 5 decembrie, că legea bugetului de stat pe 2023 şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2023 vor fi puse marţi în...
Preşedintele Consiliului European susține că era mai optimist în urmă cu câteva luni cu privire la extinderea Schengen
Preşedintele Consiliului European susține că era mai optimist în urmă cu câteva luni cu privire la extinderea Schengen
Atacurile ruseşti cu drone şi rachete asupra infrastructurii Ucrainei şi riscul unui nou val de refugiaţi de război dinspre această ţară ar putea avea un impact asupra dezbaterii privind...