Crin Antonescu - pretul unei obsesii feroce (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 04 August 2012, ora 11:58
16077 citiri
Crin Antonescu - pretul unei obsesii feroce (Opinii)

Crin Antonescu este dispus sa arunce Romania in aer pentru a ramane in locul care concentreaza obsesia sa - Palatul Cotroceni. Daca suspendarea a fost decisa, dupa cum spun surse foarte credibile din USL, sub santajul demisiei sale, si implicit al ruperii USL, exact asa se desfasoasa si prologul unui referendum cum n-a mai vazut Europa.

Sa ne amintim ca luni, imediat dupa referendum, Victor Ponta se declara, e drept, pentru presa straina, resemnat cu rezultatul si admitea ca pragul de prezenta nu a fost atins. Crin Antonescu a tacut o zi, dupa care a iesit apoi cu o declaratie in care facea o distinctie clara intre Romania reala si Romania birocratica, Romanii intre care trebuie sa aleaga CCR.

Romania reala care nu contine, va amintiti, decat 8 milioane si jumatate de oameni vii. A facut aceste consideratii infruntand fatis recomandarea lui Victor Ponta la retinere de la declaratii care pot constitui forme de presiune asupra CCR.

Si tot atunci, Crin Antonescu lasa se inteleaga ca nu a renuntat la demisie si o va comunica imediat dupa o eventuala invalidare a referendumului. Stia bine ca eventuala sa retragere tafnoasa ar fi cea mai terbila razbunare daca ar fi lasat balta de PSD. USL, creat pe binomul Ponta - Antonescu, nu avea cum sa supravietuiasca unui asemenea soc. Era foarte probabil ca PNL, in urma spasmelor alegerii unei noi conduceri, sa inceapa negocieri cu PDL sau sa prefere un drum pe cont propriu. Alegerile sunt prea aproape pentru ca astfel de explozii sa nu aiba efecte dramatice.

Cert este ca, desi cu numai o zi inainte, premierul abolise concediile pentru minsiri, Ioan Rus si Victor Ponta au plecat brusc la mare, iar ministerul de Interne, ramas sub conducere liberala, si-a schimbat la fel de brusc punctul de vedere in privinta listelor de vot si a aruncat in incertitudine cifra votantilor. Unul dintre judecatorii CCR, Ioan Predescu, folosea apoi, in mod surprinzator, exact sintagma lui Crin Antoenscu, "realitatea votantilor din Romania".

Si imediat dupa decizia CCR de a solicita actualizarea listelor, Crin Antoenscu a luat jocul pe cont propriu. A numit vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente pe un mandat pe 8 ani, desi promitea ca in timpul interimatului se va abtine de la decizii cu efecte pe termen lung.

A concediat consilierii lui Traian Basescu, ca semn ca intentioneaza sa ramana mult la Cotroceni si a descalecat la guvern, care stabilea cum se va face actualizarea. In urma ei, Victor Ponta a anuntat ca cetatenii romani cu domiciliu in strainate, vreo 500 de mii, nu vor mai fi luati in considerare pe listele electorale permanente si sa faca CCR ce-o sti cu ei.

Si tot in urma acestei descalecari, prezidata de Crin Antonescu, au aparut informatii despre o iminenta remaniere guvernamentala, informatii pe care Victor Ponta a refuzat sa le comenteze. Cel mai probabil, Ioan Rus va plati cu capul insistenta cu care, pana sa plece la mare, a tinut de numarul fatidic - 18,2 milioane de alegatori.

Crin Antonescu este dezlantuit si, desi a intrat in Palatul Cotroceni pe usa din dos a unei suspendari pe care toata Europa civilizata a socotit-o un asalt asupra statului de drept, se comporta ca un presedinte mai jucator decat unul ales legitim. Cine a vazut chipul lui Victor Ponta dupa sedinta de guvern prezidata de Crin Antonescu cred ca intelege exact dimensiunea santajului. PSD la mana lui Crin Antonescu si a lui Dan Voiculescu! Aceasta este o situatie la care nu cred ca se gandea cineva, in primul rand vreun baron social democrat.

E problema lor, sa fie sanatosi. Problema este ca Romania e acum la mana lui Crin Antonescu, e prizoniera santajului sau. Platim acum, in primul rand, cu toate efectele economice tot mai groaznice, ambitia feroce a unui om, alimentata cinic de "varanul nebun" aflat in spatele sau care se lupta pentru propria libertate.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...