Cum a ajuns Crin Antonescu socialist de rasa (Opinii)

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 20:08
3410 citiri
Cum a ajuns Crin Antonescu socialist de rasa (Opinii)

Exact cand toata floarea cea vestita a ARD fugea de colegiile din Capitala, iar Udrea, Ungureanu sau Blaga isi gaseau locuri caldute prin Moldova sau Ardeal, o veste ne-a lovit in moalele capului. Crin Antonescu, liderul liberalilor, va candida intr-un colegiu din Teleorman. In prima faza, multi s-au intrebat de ce nu in Tulcea, locul de bastina al copresedintelui USL.

Privind in urma, este arhicunoscut ca la algerile trecute Crin Antonescu nu a castigat colegiul bucurestean in care a candidat, dar i-a luat fata campionului colegiului respectiv, Ionut Popescu, la redistribuire.

Sa se fi temut Crin Antonescu de acelasi scenariu din 2008, fiindu-i frica ca nu va mai avea acelasi noroc? Sau se gandeste ca imaginea sa in Bucresti nu mai e atat de pozitiv conturata, migrand catre zone unde oamenii sunt mai putin atenti la detalii?

Multi s-au grabit sa speculeze ca Antonescu fuge direct in bratele lui Liviu Dragnea, asa-numitul "baron de Teleorman". S-a vorbit ca acest "Hrebenciuc de Sud" poate fi asul din maneca liberalului-sef.

Cum ar putea Dragnea sa-l duca catre varf pe Crin Antonescu? Unii spun ca talentul de "combinator" al presedintelui Consililului Judetean Teleorman va reusi, si de aceasta data, sa aduca toti teleormanenii la vot, ba chiar mai multi decat cei inscrisi pe listele electorale. Deocamdata, nu ne putem baza pe astfel de supozitii si trebuie sa incercam a gasi cateva explicatii plauzibile pentru dezertarea lui Crin din Capitala.

Un sondaj recent, care arata defalcat procentajul electoral al partidelor, sustinea ca PNL se afla undeva la 19%, cam cu doua procente peste PDL. Asta ne duce cu gandul la faptul ca liberalii, pierduti in alianta numita USL, se bucura de sprijinul electorilor, insa luati separat nu iau cu mult fata unui partid erodat puternic dupa patru ani de guvernare dezastruoasa. De ce se intampla acest fenomen si cum de PNL ramane tot mai mult in urma partenerilor de alianta, in speta PSD?

O explicatie ar fi urmatoarea: USL, la nivelul mentalului colectiv, este vazuta mai mult ca o constructie socialista, bazata extrem de mult pe calapodul numit PSD. Daca ne uitam in urma, liderii PDL de frunte, ca de altfel toti comunicatorii acestui partid, au incercat constant sa imprime opiniei pulbice sintagma de "constructie socialista", atunci cand vorbeau de USL. Oricand aveau ceva de spus, pedelistii isi contrau oponentii politici cu acest apelativ, pe care ei il voiau receptionat ca peiorativ de catre electorat.

Nu o data am auzit ca socialismul va duce de rapa Romania, ca socialistii sunt cei care ne vor vinde Rusiei si vor inchide portile Europei in nas. La ultima suspendare prezindentiala, in campanie, Basescu repeta obsesiv ca prea multe stiri vin de la postul Vocea Rusiei. Deci, cam asta era scopul acestei propagande: distrugerea oricarei farame de liberalism din USL si creearea unei aure de socialisti teneberi pentru uselisti, radicalii stangii populiste. De cealalta parte, ei, PDL, acum ARD, exponentii dreptei corecte sprijinite de Europa.

In aceasta lumina trebuie sa analizam si evadarea lui Crin Antonescu din Bucuresti. Mesajul propagandistic al PDL a fost receptionat mult mai bine in Bucuresti decat oriunde in tara. Antonescu nu mai reprezinta liberalul 100% dedicat cauzei, mai ales dupa ultimele ispravi in care a dat de pamant cu cativa lideri importanti ai partidului. Din cauza acestor conflicte la nivel central, riscul de a se expune unui Bucuresti tot mai ostil era mult prea mare pentru domnul Antonescu.

Omul a plecat catre un tinut eminamente socialist, bazat extrem de mult pe interventia sociala a statului. Antonescu s-a refugiat intr-unul dintre cele mai sarace judete din tara, un judet in care oamenii nu prea tin cont de ideologii si convingeri politice atunci cand voteaza. Pentru ei e mult mai important ce spune primarul sau seful Consiliului Judetean. Oamenii satui de cei care "au taiat pensii si salarii" nu vor mai tine cont cine candideaza in colegiul lor. Nu conteaza, socialist sa fie! Ca Liviu Dragnea, al lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Crin Antonescu colegiu Teleorman, #candidattura Crin Antonescu parlament, #Liviu Dragnea Crin Antonescu USL , #USL
Comentarii