Funia lui Crin Antonescu (Opinii)

Joi, 15 Martie 2012, ora 23:58
11588 citiri
Funia lui Crin Antonescu (Opinii)

In ecourile victoriei lui Mihai Razvan Ungureanu asupra lui Mihai Gadea, liderii USL au pornit o ofensiva mediatica pe toate fronturile, cu o vizibila nervozitate. Au si de ce, iar motivele nu sunt legate numai de cele intamplate marti, 13 (fatidica zi, nu-i asa?), in studioul Sintezei Zilei.

Crin Antonescu a descalecat la A3, adica la el acasa, pentru o emisiune pansament si pentru invitat, si pentru moderatorul inca plin de vanatai. O emisiune mangaietoare sub titlul subtil si salutar "prezidentiabilul Opozitiei demonteaza discursul premierului". Ca sa inteleaga toata lumea cine e salvatorul. Si vreme de o ora, Crin Antonescu s-a simtit, cu siguranta, si puternic, si destept, salutar si slavator, chiar prezidentiabil.

Odata reflectoarele stinse insa, nu stiu cat de eficienta este o astfel de sendinta de psihoterapie pentru cosmarurile care ar trebui sa-l bantuie pe liderul liberal. In mod normal, nu prea eficienta, caci fata aratata de MRU in confruntarea de marti seara este exact aceea care il poate distruge pe Crin Antonescu. Premierul a aratat nu numai ca tine la tavaleala, dar si ca are o aproape impenetrabila stapanire de sine cu care il poate pulveriza pe nevricosul sau adversar.

Dar de demontat nu erau doar angoasele prezidentiabilului Opozitiei, ci si ceva cu mult mai concret: telefonul pe fir scurt Ponta - Ungureanu, aruncat ca o bomba de premier fix in fieful antonescian. Crin Antoenscu s-a dat asadar de ceasul mortii sa demaste diversiunea menita sa bage zazanie in USL. Victor Ponta s-a dus si el la Realitatea TV pentru a elogia unitatea USL si a pune discutiile dintre domnia sa si premier pe seama diviziunii muncii in Uniunea Social Liberala. Mai mult, Victor Ponta a incercat si un "ba pe-a ma-tii" cam de curtea scolii, sustinand ca, in discutia telefonica respectiva, premierul Ungureanu s-ar fi aratat favorabil, dar neputincios in chestiunea demiterii Robertei Anastase.

Asa o fi cum zic cei doi, insa cuplul Antonescu - Ponta incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un triunghi conjugal, in care sotul incornorat incearca sa demonizeze amanta pe care sotul infidel continua sa o prezinte drept colega de serviciu cu care este obligat sa aiba unele relatii, dar in niciun caz nepotrivite.

Si nu stiu cum se face ca fix dupa discutia telefonica Ponta - Ungureanu, liderul PSD a anuntat ca Opozitia ar fi dispusa sa se aseze la masa pentru revenirea in Parlament. E drept, ca si presiunea din interiorul USL este mare. Taierea indemnizatiilor parlamentarilor pica prost in buzunarul alesilor si tot mai multi folosesc banii pe care ii mai incaseaza nu pentru donatii, conform directivei de partid, ci pentru propriile rate pe la banci.

In plus, observam ca Antonescu apasa acceleratia si anunta ca pe 7 aprilie, gata!, prezidentiabilul si premierul USL vor fi stabiliti definitiv. Dar Ion Iliescu ce zice despre asta? Pentru ca acum vreo doua saptamani fostul presedinte spunea ca pana in 2014 e cale lunga, asa ca niciun motiv de graba.

Culmea e ca exact acelasi lucru il spunea insusi Crin Antonescu tot acum vreo doua saptamani, probabil cu speranta ca tot USL se va arunca la picioarele lui dupa aceasta mica cochetarie de primadona nehotarata. Nu s-a aruncat nimeni, dar firul dintre Ponta si Ungureanu pare tot mai scurt. Cam cat funia dintre Crin Antonescu si par.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....