Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Liberalii nu mai vor sa fie chibitii USL, dar prefera sa fie dati afara

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 09:54
2219 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Liberalii nu mai vor sa fie chibitii USL, dar prefera sa fie dati afara

Dupa nunta cu fast din decembrie 2012, mariajul scartaie din ce in ce mai urat.

"Mireasa" Crin Antonescu se simte ignorata si nebagata in seama de nabadaiosul sot Victor Ponta, care la adapostul numarului de parlamentari net mai mare, se simte indreptatit sa-i dea cu flit sotiei, de cate ori are ocazia.

Ca n-o mai sustine la prezidentiale a devenit clar, in ciuda imbratisarilor si saruturilor (politice) patimase.

Ca Rosia Montana a fost creatia exclusiva a "sotului" Ponta, care a sucit-o si invartit-o pana a scos in strada zeci de mii de oameni, iarasi e de neiertat, atata timp cat costurile se sparg in capetele ambilor soti. Ministrii liberali au asistat siderati si neputinciosi in Guvern, cand premierul le-a bagat sub nas proiectul de lege urat mirositor.

Ca regionalizarea si noile legi electorale veneau din laboratoarele PSD conduse de Dragnea, e prea mult. Adica, viitorul politic si electoral sa fie tesut de PSD, fara sa tina cont si de interesele liberale, iata o chestie ce nu mai poate fi inghitita.

Dar acordul cu FMI, cu care liberalii nu prea erau de acord? I-a consultat cineva daca este sau nu necesar Romaniei?

Dar Pactul de coabitare cu Traian Basescu, dar Codruta Kovesi sef la DNA, i-a intrebat Victor Ponta daca sunt de acord? Liberalii au ajuns la concluzia ca sunt chibiti ai USL, adica ciocu' mic si inca ceva.

De aceea liberalii s-au gandit sa ia fata socialistilor, cu o noua lege pentru alegerile locale, a primarilor si a consilierilor, care sa-i avantajeze si pe cei cu o structura teritoriala mai subtirica. Fapt care a starnit furia lui Dragnea si l-a facut sa declare ca asa nu se mai poate guverna. Nu poate fi partas la o minciuna.

Zau? Pai cine minte de dimineata pana seara? Nu Victor Ponta?

Dincolo de dorinta de a-si regiza iesirea din scena o data cu trimiterea sa in judecata cu dosarul referendumul, nasul Dragnea, alaturi de socrul Ilie Sarbu s-au saturat de o casatorie din interes, in care trebuie sa tina cont si de mofturile "sotiei" Antonescu.

Despartenia trebuia sa se produca mai de mult, dar cum ramane cu "nuntasii", care si-au dat obolul la nunta, unii daruri grase, iar altii numai votul? Acestia cum ii vor taxa pe miri? In functie de cine se face vinovat de despartenie.

De aici toata tevatura, fiecare sot vrea sa arate nuntasilor ca celalalt se face vinovat de adulter (politic). De asta a si inghitit Ponta declaratia ministrei Maria Grapini, care l-a facut prost. Ma rog, Guvernul, dar cine e capul in Guvern?

Interesele liberale:

-sa nu plateasca costurile guvernarii, mai ales dupa o iarna posibil dificila

-sa-si faca o campanie pentru europarlamentare si prezidentiale din opozitie, atacand fara menajamente puterea.

-esecul cresterii incasarilor bugetare, in ciuda cresterii economice, arata ca afaceristii USL-isti nu mai platesc taxe si impozite, la fel ca in Grecia, ceeace duce la o perspectiva sumbra a evolutiei pensiilor si salariilor bugetare, platita in primul rand de catre ministrul liberal de Finante, Chitoiu

-investitiile straine in cadere libera si pozitia Frantei in chestiunea Schengen arata neincrederea partenerilor europeni in actuala guvernare, la care PNL nu mai vrea sa fie partas. De aici si declaratia lui Antonescu ca-i pare rau de cele declarate apropo de Departamentul de Stat american.

-Antonescu n-a mai pomenit nimic de Basescu in ultimele sapatamani, spre deosebire de Ponta, o reorientare abila spre alte zone ale scenei politice.

-nici condamnarea partenerului Voiculescu n-a fost comentata in zona PNL, ceeace inseamna ca liberalii au inteles ca nu te mai poti juca cu justitia.

Una peste alta, esecul cresterii nivelului de trai, sub navala de taxe si impozite, a presiunii acordului cu FMI, la care nici macar n-au fost consultati, ii fac pe liberali sa constate ca vor plati costurile masive ale guvernarii, iar foloasele, atatea cate rezulta din banii bugetari si functiile publice sunt mai greu de obtinut din cauza procurorilor, care stau cu urechile palnie pe afacerile de tot felul.

Despartirea s-ar fi produs de mult, dar fiecare sot vrea sa fie celalalt de vina. De aici certurile violente si pupaturile de fatada, doar, doar, poporul care i-a ales va crede ca e celalalt de vina.

Dar toate au o limita, nu te poti palmui dimineata si pupa seara, la infinit, fara ca spectatorii sa nu se prinda la un moment dat de smecherie.

Asa ca spargerea USL pare iminenta, urmata, din pacate, de o stare de instabilitate politica care va reprezenta bomboana pe coliva economiei romanesti, implicit a nivelului de trai al romanilor. Acum in prag de iarna.

Cum vor primii votantii USL despartenia, vom afla la viitoarele alegeri din 2014.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Crin Antonescu Victor Ponta USL, #rupere USL , #USL