Articol citit de 660 ori
"Nu poti sa dai jos Guvernul daca nu ai inlocuitor" :-))
Maare-i parlamentu' ala!..
Tzii alegeri anticipate si rezultatul alegerilor, o majoritate absoluta sau o coalitzie majoritara, itzi gaseste inlocuitor, n-ai tu grija!
Tu-tzi tzii din partea mea ca la fotbal un guvern de rezerva si inca 4 guverne, 2 ptr ofsaiduri politice si 2 la semnalat autogoluri "pe linia portzii gandirii"
mie-mi pare
economie de resurse, insă...
Aș aproba votul electronic. Cu excepția unor pensionari din zone indepărtate (și aceia au net-copii și net-nepoți), romanii se pricep să "voteze" electronic pentru că softul, de tipul unui sondaj, trebuie să le ceară intrebări clare: Popescu sau Ionescu iar "nea" să pună deș´tu electronic pe cine vrea.
Ex. Dacă la momentul Ponta aveam acel vot, romanii ar fi spus clar ce vor și n-ar mai fi fost o balbă europeană violentă, maidaneză și costisitoare ci o acțiune online gratuită și rapidă.
Nu e mare lucru să implementăm ce au mai deștept europenii pe subiectul ăsta.
Votul electronic este spaima uslamistilor. Daca
este bine implementat este dificil de manipulat, iar diaspora capata o greutate insuportabila uslamistilor.
Din pacate, votul electronic este DIFICIL de implementat, trebuiesc rezolvate o gramada de chestiuni legate de confidentialitate, de autorizare de vot, de secret al votului dar de control de identitate al votantului... In gebneral se folosesc doua "plicuri electronice separate, dar asociate: Unul contine identitatea votantului (plic deschis) si unl votul propriu-zis (plic inchis electronic).
Daca votantul este "ilegal" (a vota deja, nu are drept de vot, etc. atunci plicul asociat si inchis este distrus definitiv si numele persoanei invalidat pe lista electronica de votare.
Vi se pare simplu de implementat acest mecanism + toate securitatile care impiedica captarea sau modificarea votului, odata transmis?
@MacGigi
1) *Votul electronic este spaima uslamistilor.*
Presupun ca da, ptr ca la referendumuri d'alea cu "inpicimentu'", ieshea Base si mai bine la rezultat.
2) *Daca este bine implementat este dificil de manipulat,*
DACA este bine implementat , asta-i necazul !!! : pana acum doar sistemul din bancile HSBC a rezistat unui test facut de hackeri rugatzi de autoritatzi prin Vest sa incerce sistemele bancare. Restul s-au trezit "cu tzantzarii in camera".
Inca nu este atinsa o sigurantza cat de cat a sistemului electronic: uite ce face NSA pe la Google, Yahoo & Co.
RFG trecuse pe Linux ca sa scape de NSA american, insa Linux a ramas in urma cu dezvoltarea in timp, acum nu stiu daca nu s-au reintors teutonii cu coada trasa-ntre picioare la MS-Office :-))
Big-Brother-ii diferitelor guverne cu organizatzii guvernamentale de Cyberwar ar putea manip.u;la rezultatele dupa cum le convine celor de la State Departement, Kremlin sau la Peking.
3) *iar diaspora capata o greutate insuportabila uslamistilor.*
DA!, dar insuportabila ORCUI se afla cu musca pe caciula la un moment dat, indiferent ca-i USL sau PDL sau MRU-gang. In cateva minute s'alege praful si pulberea de orice idee tampita, daca voteaza milioanele de romani comod, electronic.
Atunci s-ar misca mai multzi sa voteze si nu ar mai fi atata balast nevotant.
mda, fac orice ca sa treaca peste acordul presedintelui
adica pica guvernul, dar primul ministru e automat desemnat, presedintele e doar spectator.
Acum as dori sa nu-mi sara in cap adversarii lui Basescu, ar tebui sa se gandeasca la faptul ca parlamentul este institutia cel mai greu de tras la raspundere, pentru ca parlamentarii pot face aproape orice dupa ce au fost alesi, pot schimba orice partid, orice alianta, orice orientare politica, dar nu sunt supusi unui control de tip referendum sau motiune de cenzura. Dizolvarea parlamentului e teoretic posibila, dar practic nu se foloseste.
Daca parlamentarii insista sa detina mai multa putere, in defavoarea presedintelui, ok, se poate, dar mecanismele de control instituite pentru presedinte trebuie sa fie intr-o masura aplicate parlamentului.
Ceea ce propun acum parlamentarii, adica rezultatul unui referendum nu e obligatoriu, sau referendumul poate fi initiat de cetateni sau de presedinte, dar are nevoie de aprobarea parlamentului, suna cam fishy.
Sunt necesare cel putin doua masuri: inetrzicerea traseismului si posibilitatea ca cetatenii sa demita un parlamentar, prin referendum, fara ca parlamentul sa poata impiedica in vre-un efl referendumul.
Ceea ce fac astia de la USL
...este fix ceea ce a facut si Hitler ca sa isi consolideze putera. Usor cate usor...se face treaba sigura.
Observ ca au descoperit secretul: nu poti sa detii toata puterea facand si tam-tam in acelasi timp. Mai bine taci si faci.
Imi doresc din tot sufletul sa nu le reuseasca pentru ca v-a fi vai de fundul nostru in viitor.
Si nu ca noi am conta vre-un pic....ci mai degraba copii nostrii trebuie sa conteze pentru noi indeajuns de mult incat sa le punem piedici astora de la USL sa isi infiinteze al "IV-lea Reich"... :((((
e vai de fundul
nostru de multe zeci de ani.
Uite, in Turcia.. Erdogan poate implementa o astfel de consultare extrem de transparent. N-ar mai fi vandalizări, violențe, neințelegeri. Ar avea un rezultat gratis pe care l-ar discuta sub toate aspectele cu populația..
Hitler, ca sa fie mai rapid, a dat foc Reichstagului... si a
dizolvat restul autoritatilor alese!
Dati-i chibrituri lui Antonescu, pariez ca va da foc parlamentului... si va striga ca Basescu a fost vazut prin preajma, hahaha....
Tot ce se incearca in revizuirea Constitutiei este amatorism
Aceasta comisie de schimbare a Constitutiei vrea sa faca si ea o schimbare, dar daca se poate "sa nu sa se schimbe nimic". Suntem in faza de amatorism fratilor, daca nu solicitam sprijin juridic din partea UE o sa avem o Constitutie de pomina. Shalom