O noua tura de lenesi pentru Ponta si Antonescu (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Luni, 23 Mai 2011, ora 20:55
6518 citiri
O noua tura de lenesi pentru Ponta si Antonescu (Opinii)

Ingrasati cu voturi potentiale nu datorita prestatiei lor pline de sudoare in folosul muritorilor de rand, ci gratie nepriceperii Puterii de a revarsa peste natiune atat explicatii ale balbaielilor, cat si explicatii ale reusitelor, si asta in plina criza, Crin Antonescu si Victor Ponta se pregatesc sa preia din pasivul guvernarii inca o tura de navetisti.

Sa fie primit! Asa cum au adulmecat mierea la timpul cand ea dadea sperante, asa o vor intinde flacaii spre un orizont unde gandesc ca au mai multe sanse sa taie frunza la caini.

Prilej sa haulim inca o data in pustiu cerand macar o lamaie peste Legea Fundamentala, nu de alta, dar ni s-a promis. Cum nu par alesii Puterii sa faca prea mare branza pe coridoarele Parlamentului, de vreme ce Emil Boc asuma raspunderea Executivului pe toate actele normative mai juicy, ma intreb in ce stadiu se afla reforma politica, si de ce nu mai presteaza nimeni macar o virgula despre ea, in vazul celor de la orase si sate.

A fost odata un pachet de propuneri prezidentiale, a fost odata si o comisie speciala instituita sub "temerarul" Daniel Buda, au mai existat niste insailari de la Palatul Victoria, si astept sa vad unde s-au poticnit. Ca nespusa placere imi va prilejui un enunt despre pierderea calitatii de parlamentar a celor care adulmeca psaltirea sperantei politice si dau s-o tunda spre adversari.

Nu ca astia care sunt cu un picior afara din PDL ar fi mai naspa decat ailalti care au racait usa Puterii cu gherutele, cerand sa aiba independenta de-a o pupa in fund pe niscai dregatorii. Sunt toti o apa si-un pamant.

Dar daca indraznesc sa cred spusele lui Traian Basescu despre pericolul destabilizarii Romaniei, ma apuca lesinul. Oricat de multa nemernicie ar haladui in preajma PDL, oricat de tentat as fi sa investesc talerul cu masuri bune pentru tara cu o mai mica greutate decat valul popular, nu-i momentul pentru o motiune de cenzura care sa treaca, si inca una, pana la alegeri parlamentare. Basca suspendarea presedintelui si inca un referendum pentru destituire, evenimente care ar opri de la munca intreg aparatul administrativ, chiar si-asa, in ritmul romanesc de-a muta hartii si a rezolva problemele oamenilor.

Dar spre asta ne indreptam. Spre pierderea echilibrului si-asa precar al societatii.

Mai ales ca analizand oferta Opozitiei, nu identific nimic datator de speranta. Daca as fi convins ca Victor Ponta si Crin Antonescu au in maneca salvarea Romaniei, as fi primul care sa cer ambulanta. Insa in afara de politicianism - nici macar inteligent, ci intesat de minciuni iute de perceput -, domniile lor sunt tare subtirei.

Citeste si:
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Angajații Administrației Prezidențiale au răspuns punctual unor cereri privitoare la scandalul plagiatului premierului Ciucă. Cu alte cuvinte, președintele n-a formulat un punct de vedere...
Orban susține că Iohannis ar trebui să-i ceară demisia lui Ciucă, în urma acuzațiilor de plagiat, dacă acesta nu demisionează de bună voie
Orban susține că Iohannis ar trebui să-i ceară demisia lui Ciucă, în urma acuzațiilor de plagiat, dacă acesta nu demisionează de bună voie
Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a declarat că, în cazul în care Nicolae Ciucă nu demisionează benevol din funcţia de premier, în urma acuzaţiei de plagiat, atunci preşedintele...
Comentarii
Basescul
rank 5
Cetateni, la lupta! Ponta si Antonescu conduc tara intr-o directie gresita! Ponta si Antonescu au dus tara in criza prin guvernul incompetent condus de USL! Domnul Basescu incearca periodic sa scoata tara din criza, dar Ponta si Antonescu nu il lasa!
Ghilotina
rank 5
Bre .... rog frumos un JURNALIST adevarat , un REPORTER curajos sa mearga la birourile de parlamentar din teritoriu ale tovarasilor Ponta si antenwescu si sa ne spuna si noua : exista ? au dat pe-acolo ? se cunoaste f'un caz de