Antonescu, catre liberali: Suntem singuri impotriva lui Basescu, a PSD si a unor institutii internationale (Video)

Duminica, 19 Mai 2013, ora 19:58
6524 citiri
Antonescu, catre liberali: Suntem singuri impotriva lui Basescu, a PSD si a unor institutii internationale (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a anuntat pe colegii sai din conducerea partidului, in sedinta care a avut loc in urma scandalului iscat de senatorul Sorin Rosca Stanescu, ca de acum sunt singuri impotriva colegilor social-democrati de la guvernare, printre altii.

"Suntem singuri impotriva lui Basescu, a PSD si a unor institutii internationale. Cred ca toate aceste povesti cu tergiversarile si ce fac cei din PSD eu cred ca trebuie sa le rezolvam pana la vacanta parlamentara", a precizat seful liberalilor, la sedinta BPN organizata vineri.

"Ce spun eu nu e ca nu e suficient sa ne plangem pentru ca normal sa incerce sa ia pe imaginea lor (social-democratii - n.red.) tot ce e bun in Guvern. Astea sunt lucruri naturale - problema e ce facem noi? Pai, s-a pus degetul pe i, puntul pe i, degetul pe rana. Ce parghii avem si cand si cum, prin ce mijloace le accesam si care este granita pana la care se merge. Eu am invocat la inceput episodul cu Sorin Rosca Stanescu pentru ca ei sunt foarte bine organizati", a spus Crin Antonescu, potrivit unor inregistrari publicate de pesurse.ro.

Antonescu: Ponta, luat in brate de jurnalistii care il criticau - un complot impotriva PNL (Video)

El le-a cerut liberalilor sa fie mai organizati si mai coerenti pentru ca au in fata o noua conjunctura politica, in care social-democratii s-au aliat cu cei din PP-DD si cu Elena Udrea.

"Asta este, avem o situatie foarte grea. Am incercat sa inteleg toata aceste increngaturi de institutii... Nu am mania persecutiei, dar toate sunt indreptate impotriva noastra si cu forta noastra limitata e cam greu sa raspundem", a spus Antonescu, dand exemplu Agentia Nationala de Integritate, care ii cerceteaza pe liberali imediat cum dau cate o declaratie.

Strategia de comunicare: evitarea

Totodata, liderul PNL si-a invatat colegii ce sa spuna in emisiuni, facand apel la o strategie mai buna de comunicare. Astfel, daca cei din PNL vor fi intrebati de Sorin Rosca Stanescu, atunci ei sa raspunda "ca nuca in perete", anume ca se ocupa de Codul Silvic si de eficientizarea IMM-urilor, pentru ca "nu exista alta solutie", sustine Antonescu.

De asemenea, el a tinut sa sublinieze ca miza principala nu o reprezinta alegerile prezidentiale din 2014, ci si cele europarlamentare, la care vor merge separat de PSD. In aceste conditii, PNL trebuie sa isi sustina viziunile si ideile, ca sa nu scada in sondaje si sa le dea impresilor colegilor din alianta ca "se intampla altceva pe partea dreapta".

Sedinta BPN a survenit la scurt timp dupa ce presedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat cazul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu, care si-a atacat colegii de alianta, ca fiind cea mai mare criza din istoria USL.

Ulterior, in numeroase interventii la posturile de televiziune, cei doi lideri ai USL au precizat ca alianta lor este una de durata, reiterand sprijinul reciproc al celor doua partide.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Antonescu impotriva PSD, #Antonescu impotriva Basescu, #declaratii Antonescu PSD, #Antonescu criza USL , #Victor Ponta
Comentarii