Antonescu: Daca ma duc si eu la Rosia, minerii intra iar in mina. E clar ca Ponta sustine proiectul

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 14:16
4571 citiri
Antonescu: Daca ma duc si eu la Rosia, minerii intra iar in mina. E clar ca Ponta sustine proiectul
Foto: Ziare.com

Crin Antonescu a spus ca nu se duce la Rosia Montana, pentru ca, daca i-ar auzi opinia, minerii ar intra la loc in mina. In acelasi timp, a avertizat ca ideea premierului Victor Ponta de a trimite comisia parlamentara la Rosia Montana e gresita.

Intrebat de jurnalisti despre declaratiile premierului Victor Ponta facute duminica la Rosia Montana cum ca parlamentarii din comisia speciala care vor analiza proiectul Rosia Montana ar trebui sa vina la mineri, Crin Antonescu a comentat: "Premierul a zis ca ar trebui sa trimita comisia la Rosia Montana. Nu are cum s-o trimita, poate sa trimita o delegatie de la guvern. Aceasta comisie va avea resedinta la Bucuresti, nu in galerie sau la intrarea in mina".

Minerii blocati in subteran au fost convinsi de Ponta sa renunte la protest

Intrebat daca se va duce la Rosia Montana, unde a fost chemat de minerii care au protestat blocandu-se in mina, presedintele Senatului a spus: "Daca ma duc si eu acolo, le spun punctul meu de vedere, dupa care ei intra la loc. Nu ne jucam, nu putem sa intram si sa iesim din mina, sa vina Ponta, sa vina Antonescu. Esential insa e ca punctul lor de vedere sa fie auzit".

"Salut gestul premierului de a se duce la Rosia Montana. S-a dus acolo si le-a spus minerilor ce au spus cu toti, ce spun si eu, ca o sa se faca o comisie. Dar lucrarile oricarei comisii se desfasoara la Parlament, nu in alta parte. Are ce sa caute Comisia la mina?", s-a intrebat retoric Crin Antonescu.

El a declarat ca nu va vota proiectul Rosia Montana, in schimb, dupa parerea sa, premierul este un sustinator al proiectului. "A devenit evident ca premierul sustine proiectul. Dar faptul ca s-a dus acolo nu poate fi implicat de nimeni drept un gest de partinire", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a spus ca nu va participa la desemnarea membrilor PNL care vor face parte din comisia care va analiza oportunitatea contractului cu RMGC. "Plec in Elvetia, nu participip la constituirea acestei comisii. I-am rugat pe colegi sa desemneze oameni care nu sunt deja celebri pentru punctele lor de vedere. Nici partizani ai proiectului, cum sunt parlamentarii de Alba, dar nici cei cunoscuti impotriva proiectului".

Antonescu a reafirmat ca va vota impotriva proiectului. "Pozitia politica a PNL va ramane ferma. Argumentele impotriva acestui proiect se inmultesc. Vom vota impotriva proiectului".

Intrebat daca premierul l-a informat ca o sa plece la Rosia Montana, Antonescu a spus: "Suntem majori, nu ne tinem de mana. A facut bine ca s-a dus acolo".

Antonescu a fost intrebat si despre afirmatia presedintelui Traian Basescu referitoare la neconstitutionalitatea proiectului de lege privind Rosia Montana.

"Diferenta fundamentala fata de domnul Basescu este ca eu nu stiu niciodata dinainte cine e infractor si cine nu, nu stiu cine o sa fie condamnat, nu stiu ce o sa spuna Curtea Constitutionala", a declarat presedintele PNL.

Antonescu a aratat ca exista in avizul Ministerului Justitiei expresia "riscul unor vicii de neconstitutionalitate".

"In sensul acesta, putem sa ne punem intrebarea - si o sa si discutam - daca exista aspecte de constitutionalitate sau nu", a incheiat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a mers, duminica seara, la Rosia Montana, unde 33 de mineri erau blocati in mina, de 5 zile, in semn de protest fata de posibila blocare a proiectului Rosia Montana.

Ponta i-a convins pe mineri sa renunte la aceasta forma de protest, coborand in mina echipat corespunzator cu un costum si o casca de protectie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Crin Antonescu declaratii Rosia Montana, #mineri salvati Ponta Rosia, #proteste Rosia Montana Antonescu , #Victor Ponta