Antonescu, de acord cu Ponta in problema Siriei

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 08:20
1529 citiri
Antonescu, de acord cu Ponta in problema Siriei
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, liderul PNL, a precizat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a discutat cu primul ministru Victor Ponta despre "problema siriana", ca "subscrie" total la pozitia exprimata de premier, "pentru ca a fost adoptata in comun", si a adaugat ca ar putea fi intarita printr-o dezbatere parlamentara.

"Nu este neaparat necesara, dar eu consider ca ar fi binevenita (o dezbatere parlamentara-n.red.) si vom vedea daca acest lucru se poate intampla odata cu redeschiderea lucrarilor Parlamentului", a declarat Crin Antonescu, la Piatra Neamt.

Presedintele Senatului a spus ca pentru credibilitatea Romaniei pozitia exprimata de premier ar putea fi intarita de pozitia Parlamentului, in functie de evolutia evenimentelor.

Ponta: Romania a ezitat prea mult in a spune ca Siria are un regim ilegitim si criminal

"De ce? Simplu. Pentru ca devreme ce suntem de acord cu punctul de vedere exprimat de secretarul de stat american, mai intai, si dupa aceea de presedintele SUA, seara trecuta, - de vreme ce in mod evident ei au facut apel la sprijinul politic, nu discutam aici de miscari militare ale aliatilor lor, de vreme ce vedem ca nu toti aliatii sunt foarte convinsi sa acorde acest sprijin - cred ca sprijinul Romaniei ar aparea cu atat mai pretios, daca tot suntem convinsi ca asa este bine. O prezentare a pozitiei Parlamentului, ce ar urma unei abordari" a explicat Antonescu.

In context, Crin Antonescu a apreciat ca, in general, discutiile pe diverse probleme, inclusiv cele de politica externa, in Parlamentul Romaniei, trebuie sa fie "mai dese si mai serioase".

"Se dezbate, se discuta prea putin in Parlamentul Romaniei, in afara de legiferare si de control, desi institutia este creata sa discute si teme care intereseaza opinia publica. Ca urmare si subiectele de politica externa au suferit", a declarat presedintele Senatului.

Corlatean, despre atacul asupra Siriei: Vom discuta in CSAT

Totodata el a sustinut ca lipsa dezbaterilor din Parlament s-a datorat faptului ca optiunile de politica externa au fost "obiectul unui consens".

"Ca urmare, chestiunea asta s-a considerat asa ca fiind rezolvata si, indreptatiti prin Constitutie, presedintele pe de o parte, guvernul si ministrul de externe pe de alta, au aplicat, au lucrat zi de zi pe aceste coordonate mari.

Nu avem o schimbare de politica externa a Romaniei care sa necesite o dezbatere, dar, dupa parerea mea, una strict personala, dezbaterile din Parlament privind problematica externa a Romaniei are crea o forta in plus in sustinerea acesteia, dar si posibilitatea de a oferi credibilitate intarita partenerilor de peste hotare, opiniei publice, in general", a mai spus Crin Antonescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu Ponta Siria, #Crin Antonescu Siria, #Crin Antonescu Siria Romania, #Crin Antonescu Siria Parlament , #Victor Ponta