Antonescu, despre discursul lui Ponta: In mod normal m-as fi enervat

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 21:40
3535 citiri
Antonescu, despre discursul lui Ponta: In mod normal m-as fi enervat
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, vineri seara, ca a avut nemultumiri fata de discursul din Parlament al colegului sau din USL, presedintele PSD Victor Ponta, dar ca nu-si pot permite sa se enerveze.

"In mod normal m-ar fi enervat, numai ca noi cei care suntem in exercitiul politic, lideri politici, nu ne putem permite sa ne enervam. Exista interese mai mari, ale unor milioane de oameni. Pot sa ii asigur, sa le garantez tututor membrilor PSD, PNL, PC, celor interesati de USL, ca ea merge inainte pe drumul stiut.

Domnul Victor Ponta a facut in discurs un exercitiu retoric neobisnuit.

Important e ca ambii lideri ai USL, toate partidele USL nu au nicio ezitare sa mearga pe drumul stiut - o Opozitie intransigenta cu actuala Putere", a declarat Antonescu, la Antena 3.

"Poate au fost pierderi"

Crin Antonescu a spus si ca e posibil sa fi existat pierderi din cauza discursului lui Ponta, dar ca nu va cadea in cursa oamenilor Puterii, care incearca sa creeze o bresa in USL.

"Problema cu discursul cred ca sta in doua privinte. Desi discursul era un discurs foarte bun, foarte normal, cu care putem sa fim de acord, el se producea si se adresa ca si cum am avea de-a face cu un guvern legitim si reprezentativ, ceea ce acest guvern nu e, sau ca si cum ar fi fost deja investit, ceea ce nu era la acea ora.

Pozitia USL ramane aceea ca singura solutie sunt alegerile anticipate.

(...) Oamenii Puterii acrediteaza, incercand sa creeze o bresa, un divort politic intre Victor Ponta si un PSD care sunt mai apropiati de actuala Putere. Nu e adevarat deloc ca pozitia mea sau a lui Victor Ponta ar fi fost violenta sau indecenta (...) Exista o atitudine intransigenta, noi n-am constituit USL sa intram in sistemul de putere al lui Traian Basescu.

(...) Putem sa avem impresii - se poate sa fie niste pierderi, sa nu fi fost pierderi considerabile, se poate sa fi fost si castiguri. Esential nu e asta - USL, liderii ei nu isi pot permite sa strice sau sa esueze o pozitie politica", a afirmat Antonescu.

USL merge in SUA. Fara Antonescu

Crin Antonescu a confirmat ca nu va merge cu presedintele PSD, Victor Ponta, in SUA, in cazul in care se va realiza o vizita acolo, dar ca va merge o delegatie a USL.

"E ultima pleasca din propaganda basista, cum nu mai mergem noi amandoi, ca si cum era o traditie, de ce nu mai mergem in SUA (...) cu 2 saptamani in urma am avut o discutie cu domnul Ponta ca nu are rost sa mergem amandoi in Statele Unite, am convenit sa mearga domnul Ponta in fruntea unei delegatii USL, din care vor face parte Titus Corlatean si generalul Dobritoriu, vor merge in numele USL", a precizat presedintele PNL.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....