Antonescu: Interventia lui Ponta a fost de efect teatral, face parte din oamenii politici gata sa planga

Marti, 25 Februarie 2014, ora 19:21
1249 citiri
Antonescu: Interventia lui Ponta a fost de efect teatral, face parte din oamenii politici gata sa planga

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti seara ca l-a sunat pe premierul Victor Ponta, dupa declaratiile acestuia de la Palatul Victoria, explicand ca interventia acestuia a fost "una de efect teatral" si ca nu s-a ajuns la niciun acord privind formula de guvernare.

Referitor la afirmatiile prim-ministrului, presedintele liberal a spus: "Am apreciat foarte mult prestatia mediatica".

Ultimele ore ale USL? Antonescu: Interventia lui Ponta a fost de efect teatral

"E poate un pas inainte din lunga colectie a oamenilor politici care sunt gata sa planga - Traian Basescu, Theodor Stolojan... Nu am inteles foarte bine care a fost mesajul.

L-am sunat pe domnul prim-ministru, mi-a raspuns, l-am intrebat daca, pana a intra in sedinta, avem niste date noi, daca domnia sa si partidul sunt dispusi sa convocam sedinta camerelor reunite si sa mergem pe formula pe care am convenit-o de la inceput. Din pacate, mi-a spus ca nu, interventia a fost una de efect teatral", a spus Crin Antonescu.

Declaratiile acestuia au fost facute la putin timp dupa ora 19:00, la care era programata inceperea sedintei Delegatiei Permanente a liberalilor.

"Ceea ce va asigur este ca aceasta situatie nu mai poate fi prelungita si, intr-un fel sau altul, ii vom pune punct in seara aceasta. De doua saptamani, tara asta sta si se uita la televizor in legatura cu o opinie foarte simpla", a mai spus presedintele PNL.

Ponta, ultimul mesaj inainte de sedinta decisiva din PNL: Ce le-a transmis liberalilor

Premierul Victor Ponta a facut, marti, un ultim apel de pace in USL catre partenerii liberali, cu o ora si jumatate inainte de Delagatia Permanenta a PNL, in care sunt sanse mari sa se decida iesirea de la guvernare a liberalilor.

"In calitate de sef al Guvernului, investit prin votul majoritatii USL, care a primit votul de incredere si speranta al majoritatii populatiei, este de datoria mea sa fac un apel inainte de Delegatia Permanenta catre partenerii liberali, un apel de a salva USL, de a continua sa guvernam impreuna si sa ducem la indeplinire obiectivele noastre.

Fac acest apel catre cei alaturi de care, in Opozitie, in conditiile extrem de dificile ale regimului lui Traian Basescu, am avut curajul, viziunea si capacitatea de a lasa de-o parte orgoliul, interesul personal sau de partid, pentru a construi unul dintre cele mai importante proiecte politice", a afirmat Ponta intr-o declaratie de presa tinuta la Palatul Victoria.

Citeste si:
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Numirea lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al ANRE a ajuns pe masa judecătorilor CCR
Curtea Constituţională a României (CCR) discută, miercuri, sesizarea USR privind numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii...
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....