Antonescu, la Congresul PSD: Nu sunt socialist si nici femeie, dar va multumesc

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 18:13
3103 citiri
Antonescu, la Congresul PSD: Nu sunt socialist si nici femeie, dar va multumesc

Presedintele PNL Crin Antonescu a tinut vineri un discurs in cadrul Congresului colegilor social-democrati, el vorbind despre importanta USL, bataliile purtate si castigate pana acum si cele care vor urma de acum incolo.

"Nu sunt nici socialist si nici femeie, nu mi-e usor, ma gandeam ce sa spun eu intre atatia socialisti, social democrati, pesedisti pe scurt, imi venea mai intai un cuvant simplu: dragii mei, multumesc! Multumesc in numele PNL pentru tot ceea ce am construit impreuna, pentru bataliile extraordinare pe care le-am dat impreuna, pentru tot ceea ce vom face sunt sigur de acum incolo impreuna.

Am obtinut o victorie extraordinara nu doar in plan electoral, ci in plan moral, planul acela in care putini ne dadeau sanse, in care am putut dovedi cum doua partide cu istorie, doctrina si gusturi in atatea si atatea privinte diferite pot construi impreuna pentru o tara care e singura noastra tara, Romania", a spus Antonescu, in aplauzele celor prezenti in sala, dar si ale celor de la prezidiu.

Seful PNL a mai aratat ca, daca la inceput nimeni nu le dadea nicio sansa, au demonstrat ca pot face mai mult chiar decat si-au propus.

"Ni s-a explicat de catre teoreticieni ai neimplinirii ca in politica niciodata 1 si cu 1 nu fac 2, ci mult mai putin. Noi am crezut si am dovedit ca 1 si cu 1 au facut si fac din ce in ce mai mult decat 2. Am obtinut aceste victorii impreuna, umar la umar, spate in spate, gand la gand, pentru ca am avut incredere unii in altii, am fost solidari unii cu altii", a declarat liderul liberalilor.

Congresul PSD: cele mai importante momente si declaratii

Antonescu a facut si un apel ca, dupa ce alianta se va fi rupt, scopul ei fiind atins, liberalii si social-democratii sa nu uite ce au construit impreuna.

"Daca azi m-am adresat dvs, tuturor, cu camarazi nu este pentru ca as fi devenit sau m-ar bate gandul sa devin socialist sau social-democrat, ci pentru ca am luptat si luptam impreuna si asa cum le spun colegilor mei de partid, ingaduiti-mi sa spun si dvs": vor trece anii, vom incheia ce avem de facut impreuna si aceste 2 partide se vor afla fata in fata in batalie electorala candva.

Ar fi extradordinar sa nu uitam nici unii, nici altii ce am facut impreuna si ca in momentele cele mai grele pe care le-am trait in 2010, 2011, 2012, ne-am avut de multe ori ca fratii si aceste lucruri trebuie sa nu le uitam niciodata. Sunteti cel mai mare, cel mai puternic partid politic al Romaniei, aveti astazi si veti avea in anii urmatori in PNL cel mai puternic si mai onest aliat pe care il puteti avea acum in politica romaneasca", a mai spus Antonescu, starnind un alt val puternic de aplauze.

Nastase, la Congresul PSD: M-am schimbat in bine dupa asa o incercare

Niciun discurs fara Basescu

Liderul USL nu a putut, insa, sa incheie fara a aminti de sloganul "Jos Basescu!".

"Inchei fara nicio urma ironica sau polemica", a spus Antonescu, aratand ca urmeaza sa tina o cuvantare despre...principiul reevaluarii.

"Reevaluarea pare pentru unii cel mai recent joc de societate si fara niciun fel de indoiala ca in viata publica exista mereu si mereu reevaluari. Exista insa si lucruri care nu sunt de reevaluat, pentru noi. Si am sa va spun ce nu reevaluam noi:

1. Nu-l reevaluam pe Traian Basescu, nu reevaluam regimul Basescu. 'Jos Basescu', fara indoiala, sunt inca o data alaturi de Victor, nu poate fi un proiect, dar 'jos Basescu' in intelesul de inlaturare a unor oameni, mentalitati, practici, e o conditie absolut necesara pentru implinirea oricarui alt proiect.

2. Nu ne reevlauam aliatii, aliatii nostri sunteti dvs - PSD. Ne putem ciocni, tulbura, opri pentru un moment pentru a lamuri un incident sau altul, o neintelegere sau alta, o intentie sau alta, dar altiatii nostri raman aceiasi.

3. Nu reevaluam mandatul pe care alegatorii ni le-au dat - dreptate pana la capat si Romania puternica", a conchis Antonescu.

Social-democratii s-au reunit, vineri, in prima zi a Congresului in care isi vor alege noua conducere. Practic, insa, daca nu apar surprize, este vorba doar de reconfirmarea functiilor pentru cei care le detin si acum.

Citește și:
Ciucă schimbă strategia din PNL și vrea o organizare diferită în anul preelectoral. Ce spune despre rotativă SURSE
Ciucă schimbă strategia din PNL și vrea o organizare diferită în anul preelectoral. Ce spune despre rotativă SURSE
Conducerea PNL s-a reunit luni, la Parlament, într-o ședință pentru a stabili prioritățile pentru noua sesiune parlamentară care începe pe 1 februarie. Conform unor surse Ziare.com, Nicolae...
Sporurile primarilor și viceprimarilor ar putea fi majorate cu 50%. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească pentru a încasa banii în plus
Sporurile primarilor și viceprimarilor ar putea fi majorate cu 50%. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească pentru a încasa banii în plus
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, într-o intervenţie la Digi24, că ministerul său a propus majorarea sporurilor primarilor şi viceprimarilor...