Antonescu: Mai bine nu mai candidez la presedintie decat sa depind de Ponta (Video)

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 22:54
8266 citiri
Antonescu: Mai bine nu mai candidez la presedintie decat sa depind de Ponta (Video)
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca daca succesul sau la alegerile prezidentiale depinde de prim-ministrul Victor Ponta, nu va mai candida, afirmand despre liderul PSD ca este "de mana" cu presedintele Traian Basescu.

"Victor Ponta a ajuns prim-ministru si de mana cu mine. Daca vreo secunda o sa ajung la concluzia ca succesul unei eventuale mele candidaturi (la presedintie - n.red.) depinde daca merg sau nu de mana cu Ponta, nu mai candidez", a declarat liderul liberal, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Vorbind in contextul propunerilor lui Victor Ponta pentru functiile de procurori sefi, presedintele Senatului considera ca situatia cea mai delicata pentru premier este aceea ca a mers mai departe si a intrat intr-o demonstratie de forta in care vrea sa demonstreze ca poate sa rezolve problema procurorilor din Romania.

PNL renunta la Justitie, dar si-o poate asuma din nou

"Ce e mai grav e ca domnul Ponta nu castiga nimic decat daca vrea Traian Basescu. Victor Ponta e in acest moment la mana lui Traian Basescu. Daca Traian Basescu nu da curs acelor propuneri, Victor Ponta e intr-o situatie delicata rau.

Cum un om cu 70 la suta, 60 la suta incredere, ajunge la mana unui om care e respins, pana si de propriul partid? Cum se explica aceasta situatie dramatica? Nu stiu, dar o deplang. (...) In orice caz, il deplang si in orice caz sunt acelasi aliat gata sa fiu alaturi de Victor Ponta, pentru ca umilinta ca Victor Ponta sa ajunga la mana lui Traian Basescu, situatia ca domnul Ponta sa explice romanilor cum lupta impotriva coruptiei procurorilor cu Traian Basescu si Kovesi de mana o resimt si eu", a declarat presedintele PNL.

Acesta a sustinut ca face tot ce ii sta in putinta pentru ca impreuna cu Ponta sa mearga "pe drumul normal", adaugand ca, "daca USL se rupea, triumful lui Traian Basescu era enorm".

Antonescu: PNL renunta la Justitie, dar daca Ponta se razgandeste si-o asuma din nou

Crin Antonescu a explicat ca nu a cerut nimeni ruperea aliantei dintre PSD si PNL, in contextul cedarii Ministerului Justitiei de catre liberali social-democratilor, apreciind ca el va fi la fel de vigilent si pe viitor.

"Nu s-a jucat nici stabilitatea aliantei, pentru ca nimeni nu a pus in discutie acest lucru si nu s-a jucat nici viitorul ei. S-au jucat niste atitudini, niste principii si niste reguli.

Nu am acceptat sa mai cautionam Ministerul Justitiei pe propuneri deja facute. Luam Ministerul Justitiei, dar propunerile cu doamna Kovesi si suita sunt retrase imediat. Daca nu se mai razgandeste premierul, nu mai sunt discutii referitoare la acest minister (...) Daca se razgandeste Ponta pana maine, luam Justitia inapoi", a explicat liderul liberal.

Senatorul PNL a precizat ca partidul pe care il conduce nu mai are responsabilitatea Justitie, adaugand ca "nu asa intelegem sa actionam la un asemenea minister si intr-o asemenea problema". Totodata, a mentionat ca PNL nu accepta orice ca sa aiba un minister in plus si nu vrea Ministerul Justitiei inapoi.

"Pagina cu Justitia am rupt-o de acolo. Mai e ceva de inteles din carte fara pagina aia? Pentru noi, pagina aia e rupta. E o pagina pe care o pot rescrie Victor Ponta, Traian Basescu si altii. Nu inseamna ca nu ne intereseaza", a declarat Antonescu.

Intrebat daca s-a simtit tradat de Victor Ponta, dupa propunerile procurorilor, presedintele PNL a raspuns: "Tradat e un cuvant foarte greu, am simtit si simt ca ceva deviaza".

"Eu nu inghit povesti de felul raului cel mai mic, eu nu inghit pauze de memorie cand mi se explica ce rau a fost domnul Morar, dar nu mai e dansul, doamna Kovesi a fost buna", a sustinut liberalul, care a adaugat ca va face tot posibilul ca alianta sa reziste si ca mai mult decat sa renunte la Ministerul Justitiei nu avea ce sa faca decat sa puna capat aliantei cu PSD.

Donezi sânge, plătești impozit mai mic. Care sunt condițiile impuse de noua lege
Donezi sânge, plătești impozit mai mic. Care sunt condițiile impuse de noua lege
Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect care prevede că au posibilitatea consiliile locale să acorde reduceri procentuale ale impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele...
Marcel Ciolacu a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova
Marcel Ciolacu a asigurat-o pe Maia Sandu de sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova
Premierul Marcel Ciolacu a asigurat-o marți, 5 martie, pe președinta Republicii Moldova Maia Sandu, de sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al...
#Crin Antonescu renuntare Ministerul Justitiei, #PNL cedare Ministerul Justitiei, #PNL cedare Justitie PSD, #Crin Antonescu declaratii Victor Ponta, #Antonescu propunere procurori , #Victor Ponta